Közélet

2016.07.28. 18:06

Élet a selyemgyárban: rendezvényterem, sportkomplexum, játszóterek

Nagyszabású fejlesztést tervez az önkormányzat az évtizedek volt Selyemgyár és Temaforg vállalat Duna-parti telephelyein. Mint ismeretes, nemrég 90 millió forintért vette mag a város az ingatlant: cél a terület pályázati pénzből való fejlesztése, és hasznosítása.

W. K. (Dunántúli Napló)

A beruházásokhoz mintegy 800 millió forint támogatást igényelnek. A terv szerint a selyemgyár valamikori főépületének felső szintjén egy konferenciák, bálok, lakodalmak megtartására alkalmas, a megyében kuriózumnak számító rendezvénytermet alakítanak ki. A földszinti részen turizmussal foglalkozó irodák, helyi borokat, népművészeti termékeket – mint például a feketekerámia, vagy a busójárás kellékei – kínáló üzletek kapnának helyet. Mellettük a rendezvénytermet kiszolgáló melegítőkonyha, recepció, fogadótermek épülnének. A Szent János utca felőli épületrészbe iskoláskorú gyerekek oktatását és szórakoztatását szolgáló innovációs ház létesülne, a kisebbeknek pedig játszóházat alakítanának ki. Az udvaron rendezvénytér építése szerepel a tervekben, amelynek északi részére egy koncertek, szabadtéri rendezvények megtartására alkalmas, színpadként használható rész kerül. Az udvar másik felén, a kémény körüli területen játszóterek kapnának helyet.

A volt Temaforg területének déli részen található üzemi épülettömb helyén lakásokat építenének. A megmaradó épületrész felső szintjére fitneszterem, fallabdapálya, mászófal kerülne, az alsó szintre pedig vizesblokkokat terveznek, amelyek többek közt rendezvények alkalmával lennének használhatók, illetve egy közösségi kiszolgáló egység is helyet kapna, ahol a városba kisebb hajóval érkezők a szemetet leadhatnák, lehetőségük lenne víz és áram vételezésére, és büfé is várná őket.

Címkék#mohács

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!