Közélet

2014.12.03. 19:08

Elkerülő és M6: az MSZP szerint átverte a Fidesz Baranyát

Tóth Bertalan, az MSZP pécsi országgyűlési képviselője szerint az egész megye rosszul jár a visszavont közlekedés-fejlesztési ígéretekkel.

B. A. (Dunántúli Napló)

"Hazudott a Fidesz a választások előtt a pécsi és a baranyai embereknek, amikor megígérték az M6-M60-as autópálya országhatárig történő folytatását, és amikor elhallgatták azt, hogy fizetőssé tennék a pécsi elkerülőt” – jelentette ki Pécsett Tóth Bertalan, az MSZP pécsi országgyűlési képviselője.

Tóth szerint megdöbbentő és felháborító, hogy néhány héttel az önkormányzati választások után így elfordult a kormány a baranyai emberektől, és legalább ilyen elszomorító, ahogyan a Fidesz-KDNP baranyai országgyűlési képviselői viselkedtek azóta, hogy ez kiderült. Példaként említette, hogy közülük volt, aki azt mondta, nem is tudott a változtatásról, más pedig megismételte a kormány szerinte vállalhatatlan kommunikációját az ügyben, azt hogy a forgalmi adatok nem indokolják a sztráda meghosszabbítását.

Tóth kiemelte, hogy az egész megye rosszul jár a visszavont közlekedés-fejlesztési ígéretekkel, de kiemelten Szentlőrinc és Szigetvár térsége, és a leghátrányosabb baranyai terület, az Ormánság.

Később arra emlékeztetett, hogy a pécsi elkerülő útról Orbán Viktor öt éve mondta azt, hogy annak megépítését a pécsiek vegyék elintézett ügynek, ám ehhez képest a szakasz még mindig nem készült el, és a tetejébe még fizetőssé is akarják tenni.

Ez ellen tenni akarnak, a másik baloldali baranyai parlamenti képviselővel, Szakács Lászlóval együtt határozati javaslatot nyújtanak be, arra kérve a kormányt, hogy vonja vissza a döntést. Tóth elmondta, hogy az előzmények ellenére is bízik abban, hogy Baranya és a Dél-Dunántúl képviselői, pártállástól függetlenül lobbizni fognak a döntés visszavonásáért, és támogatni fogják az előterjesztésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!