Közélet

2010.02.27. 07:26

Elnyerte a támogatást a költözéshez a pécsi állatkert

A közelmúltban közölte lapunk, hogy jó esélyei vannak a pécsi állatkertnek egy EU-s pályázat elnyerésére – az összegből Árpádtetőn alakítanának ki egy új, korszerű zoo-t.

Ny. Sz.

Pénteken hivatalosan is közölték, hogy a regionális alapok irányító hatósága támogatta az igényt, s 732 millió forintot ítélt meg. Az önrész még egyszer ekkora, azaz több mint másfél milliárd fordítható a fejlesztésre. A saját erő biztosítására az önkormányzat már többször tárgyalt az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bankkal kedvező hitelkonstrukciókról, a közgyűlés a közeljövőben több javaslat közül dönthet.

Szatyor Miklós, a pécsi zoo igazgatója lapunknak elmondta, emellett meg kell egyezni a vagyonkezelővel az ingatlanokról is, hiszen a terület állami tulajdonú. Ha minden rendben lesz, nyáron írhatják alá a támogatási szerződést, s onnan kezdve két év van a munka befejezésére.

A tervek szerint Árpádtetőn a XXI. századi követelményeknek megfelelő állatkert épülne, az állatok bemutatása földrészenként, nagy zöldfelületen történne. Az új park alapterülete több mint négyszerese a mostaninak, s „zöld zoo-t” hoznának létre: napkollektorokkal, visszaforgatott szennyvízzel, hulladékégetős kazánnal.

Kedves Olvasó! Cikkeinkhez mostantól csak bejelentkezés után lehet hozzászólni. Hogy miért? Olvassa el itt. (Ha eddig még nem regisztrált, most gyorsan és egyszerûen megteheti.)

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!