Közélet

2009.11.30. 08:29

Elromlott a két röntgengép a pécsi gyermekklinikán

Mind a két röntgengép elromlott a pécsi gyermekklinikán, ami meglehetősen kacifántos helyzetet teremtett.

K. F.

A szülőknek a gyerekekkel együtt utazniuk kellett a város másik részben lévő 400 ágyas klinikára, ott megvárniuk a felvételt és a leletet, majd vissza. Lapunknak többen is szóvá tették a gondot, melyről kiderült, hogy a gyors orvoslás nem pénzügyi hiányosságok miatt várat magára.

Dr. Kollár Lajos, a PTE ÁOK Klinikai Központ főigazgatója kérdésünkre elmondta, hogy valójában két gép ment tönkre egyidőben, s bár igyekeztek mindent elkövetni a javítás, pótlás érdekében, kiderült, hogy az egyik gép működőképessé tételéhez Kanadából kell alkatrészt hozatni, a másikat pedig nem érdemes már megjavítani, annyira elhasználódott.

Viszont jó hír, hogy a hiányzó alkatrészt a tengeren túlról megkapták, így az egyik gép már üzemel, és a másik pótlását is megoldják rövidesen. Helyére az egykori gyermekkórház gépét fogják betenni, ám ez időbe telik, hiszen ki kell szerelni és a gyermekklinikára átszállítani, ahol a fogadóhelyiség is építési és átalakítási munkákat igényel. A rend december közepére helyreáll.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!