Közélet

2015.05.22. 14:41

Elzárták az utat, kerülnek a gazdák

Sorompóval záratta le februárban az önkormányzat a kezelésében lévő mezőgazdasági utat, illetve súlykorlátozó táblát is kihelyeztek.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

Emiatt húsz gazda csak több tíz kilométeres kerülővel tudta megközelíteni a földjét, ezért feljelentést tettek.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján az ügyben büntetőeljárás van folyamatban, a Szigetvári Rendőrkapitányság közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett gyanúja miatt nyomoz. A közlekedési hatóságától kapott információ szerint a közúti közlekedésről szóló törvény alapján az önkormányzatok tulajdonában lévő helyi közutak kezelői feladatait az önkormányzat képviselő-testülete látja el, így az útlezárásról és a forgalmi rendről is a testület jogosult dönteni, azonban korlátozást csak kellően indokolt esetben szabad elrendelni.

Az útlezárás ügyében a közlekedési hatóságnál – bejelentés alapján – hivatalból eljárás indult. Amennyiben az eljárás során megállapítható, hogy a közút lezárása a törvényi előírások figyelmen kívül hagyásával történt, a közlekedési hatóság az eredeti állapot helyreállítására, az útlezárás megszüntetésére kötelezi a sorompó kihelyezőjét.

A polgármestert lapzártáig nem sikerült elérnünk.

Címkék#Rózsafa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!