Közélet

2015.06.02. 17:52

Épületenként mérik a távhőt Pécsen

Energiatakarékos és védi a környezetet a Pétáv fejlesztése.

K. E. (Dunántúli Napló)

Kertvárosi és a belvároshoz közeli társasházakban élők fogadhatják örömmel a hírt, hogy befejeződött a Pétáv Kft. 2014-ben kezdődött hőközpont-átalakítási programja. Ennek keretében hat szolgáltatói tömbhőközpont helyett 48 új, épületenkénti hőközpontot alakított ki a távfűtés-szolgáltató társaság. A beruházáshoz 275,17 millió forint támogatást nyert a cég.

A társaság tájékoztatása szerint az új technológiának több előnye is van. A korszerűsítéseknek köszönhetően minden épület önállóan szabályozható lett, ezzel jelentősen csökken a hálózati energiaveszteség és a villamosenergia-felhasználás. A kisebb egységeket ellátó hőközpontok rugalmasabban tudják kielégíteni az egyedi fogyasztói igényeket, az új vezetékhálózat kiépítésével a szolgáltatás biztonságosabbá, szabályozhatóvá, egyszersmind olcsóbbá is vált a fogyasztók számára.

A Pétáv Kft. egy 15 éve tartó korszerűsítési program keretében fokozatosan alakítja át a műszakilag elavult és gazdaságtalan tömbhőközpontokat egyedi hőközpontokká. A projekt alapvető célja az energiafelhasználás csökkentése és ezen keresztül az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése volt, vagyis a beruházás környezeti hatása is jelentős.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!