dráva

2018.08.09. 10:31

Érintetlen élővilágot láthatnak a vízitúrázók

Népszerűek idén nyáron a vízitúrák a Dráván, ezúttal is több csoport döntött úgy, hogy a vadregényes folyón végigevezve fedezi fel a csodálatos természeti környezetet. Akár több napon keresztül.

W. K.

Már számos engedélyt adott ki vízitúrák szervezéséhez az idei nyári szezonra a Duna-Dráva Nemzeti Park. Ez elsősorban csoportos túrákat takar, amely során mintegy hétszáz bátor túrázó fedezheti fel a folyómenti élővilágot és a gyors folyású folyó vidékét. A kenutúrák között akad egynapos kirándulás, de többnapos vízitúra is.

A Nemzeti Park a Dráva folyón elsősorban a terület bemutatását szolgáló minőségi vízi ökoturizmust, főként a kenus evezést támogatja. Ezért a folyó terhelésének elkerülése érdekében időbeli, térbeli és létszámbeli korlátozások szükségesek.

A Dráva teljes magyar szakasza természetvédelmi oltalom alatt áll a Duna-Dráva Nemzeti Park részeként. Engedélyeket csak az igazgatóság, illetve néhány egyesület adhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!