farsang

2020.03.01. 08:00

Erősödött a generációk közötti kötelék Pécsváradon

Manó, cowboy, macska, de még maga Zorro is feltűnt a közelmúltban a Gondozási Központban. A farsangi ünnepség alkalmából gyűlt össze ilyen színes társaság, a Pécsváradi Ifjúsági Önkormányzat (PIFÖ) több tagja, a központ dolgozói és még néhány idős gondozott is beöltözött a jeles napra.

M.R.

Jéhn Máté ifjúsági polgármestertől megtudtuk, az ősszel megválasztott új PIFÖ testület elhatározta, hogy a már megszokott ifjúsági programokon túl nyitni szeretne az idősebb korosztály felé, ezért felvették a kapcsolatot a Gondozási Központtal. Nemrég onnan keresték meg a fiatalokat, hogy meghívnák őket hagyományos farsangi mulatságukra. A programot jelmezes felvonulással, közös játékokkal, vetélkedővel tették színesebbé. Volt vattafújó verseny és székfoglaló is, de megmérték azt is, ki tudja gyorsabban meginni az üdítőt egy szívószál segítségével.

A vidám közösségi program lényege természetesen nem a versengés, a mindenáron való győzniakarás volt, hanem az, hogy a fiatalok és idősek közösen töltsenek el egy kellemes, emlékezetes délelőttöt. Éppen ezért a játékok után a tombolán mindenki nyert valamit, és az ebédet is együtt fogyasztották el. Ez tehát jó alkalom volt arra, hogy megerősödjön a különböző korosztályok közötti kötelék és az egymás iránti tisztelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!