Közélet

2016.04.22. 18:17

Esélyt kaphat a Mecseki Bányászati Múzeum

Jóváhagyta a pécsi közgyűlés a Mecseki Bányászati Múzeum helyreállítására benyújtott pályázatot, mely 35 millió forintos költségvetéssel (ennek 10 százaléka önerő) tervezi a munkákat.

Mészáros B. E. (Dunántúli Napló)

Mint beszámoltunk róla, a múzeum föld alatti vágatait hónapokkal ezelőtt ideiglenesen be kellett zárni, mert könnyező házigomba jelenlétét tapasztalták. A Kubinyi Ágoston Program keretében a város e hónap elején küldte el pályázatát, és a várható fejleményekről Őri László, a város alpolgármestere számolt be lapunknak: – A fertőzés eltávolítása a föld alatti vágatban komoly időbeli és anyagi ráfordítást igényel, ezért nagyon örültünk a pályázati lehetőségnek, a pécsi önkormányzat pedig biztosította a támogatáshoz szükséges 10 százalékos önrészt.

A pénzből nemcsak a föld alatti vágatot lehet teljes körűen felújítani, a felszíni kiállítás is megújulhat, gazdagodhat. A Mecseki Bányászati Múzeum ügye nagyon fontos, mert szeretnénk, ha ezt az országosan is unikális műtárgyegyüttest minél többen megismerhetnék. A föld alatti vágat újranyitása csak a munkálatok elvégzése után várható. Mindaddig a felszíni kiállítás – csökkentett belépőjegyárral – látogatható.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!