Közélet

2012.07.24. 07:55

Esni fog, de nem várható monszunszerű időjárás

Csapadékos, változékony időnk lesz ezen a héten Baranyában, és a hőmérséklet is tovább esik majd.

B. A. (Dunántúli Napló)

Csapadékos, változékony időnk lesz ezen a héten Baranyában, és a hőmérséklet is tovább esik majd: mintegy 6-8 fokkal maradhatnak el a következő napokban a legmagasabb nappali értékek a maitól – mondták el érdeklődésünkre tegnap az Országos Meteorológiai Szolgálat Pogányi Meteorológiai Állomásán. Az időjárásunkat ugyanis a következő napokban egy délkelet felől érkező mediterrán ciklon befolyásolja majd, amely jelentős csapadékot hozhat a térségbe.

A tegnap délutáni időjárási előrejelzés szerint azonban már úgy tűnik, hogy elmarad az elmúlt napokban a térségbe jósolt monszunszerű idő. Azt Pogányban is megerősítették, pár napja még úgy tűnt, hogy igencsak jelentős mennyiségű eső eshet térségünkben ezen a héten.

Miután a hőmérséklet maximuma 21-22 fok körül várható, így valószínűleg jégesőre sem kell számítanunk a következő napokban, de jelenleg a jégesőnek csak valószínűségét tudják előre jelezni, azt azonban nem, hogy pontosan mikor és hol fog jég esni, és mekkora mennyiség. A legcsapadékosabb nap a héten a holnapi lehet, de azt követően, nagyjából a hét végéig maradni fog a változékony időjárás.

B. A. (Dunántúli Napló) -->

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!