Közélet

2014.12.02. 10:47

Év embere: nagy fölénnyel nyert Weisz Fanni

A baranyai szépség kapta a szavazatoknak közel harmadát. A második Iványi Dalma, a harmadik Köles Ferenc lett.

bama.hu

Véget ért a Dunántúli Napló és a bama.hu Év embere szavazása. Több mint 2300 szavazat érkezett, melyek közel harmadát Weisz Fanni kapta – és nyerte el ezzel 2014-ben a címet. A második Iványi Dalma, a harmadik pedig Köles Ferenclett.

A hat jelöltre kétféleképpen lehetett szavazni: vagy a Dunántúli Naplóban található szelvényt kellett kivágni és beküldeni, vagy a bama.hu Facebook-oldalán lehetett a jelölt képét lájkolni. A végeredmény a papíron és online érkező szavazatok összesítése alapján állt össze.

ÉV EMBERE - VÉGEREDMÉNY

1. Weisz Fanni: 728 szavazat
2. Iványi Dalma 433 szavazat
3. Köles Ferenc: 413 szavazat
4. Hárs József: 406 szavazat
5. Ábrahám István: 258 szavazat
6. Baráti Kristóf: 64 szavazat

A díj átadóra december 19-én, pénteken kerül sor a Dunántúli Napló TOP100 kiadványának bemutatója követően.

Polgármestert, gyermekorvost és autóversenyzőt követett Fanni

Tavaly a Cserdi „köcsögmentesítő” és ételadományokat szervező polgármesterét, Bogdán Lászlót (2013), 2012-ben a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában dolgozó, „Az év gyermekonkológusa” címet is megszerző Ottóffy Gábort, 2011-ben pedig Himesháza büszkesége, az autóversenyző Michelisz Norbertet választották olvasóink az Év emberének.

A szavazás indításakor ezt írtuk Weisz Fanniról

Anélkül, hogy a korábbi köztársasági elnöki újévköszöntőket minősítenénk, kijelentjük, más szemmel nézte az ország tavaly és idén január elsején Áder János pezsgős intelmeit. A siket modell pécsi Weisz Fanni volt ugyanis a jeltolmácsa az újév első perceiben. Mindez csak jelzi, hogy a 22 éves szépség hol tart jelenleg, mit ért el eddig.

Az M1 Ég, föld, férfi, nő című sorozatában Nagy Sándorral járják az országot. Ezen a videón a Tettei romoknál Fanni gyermekkori, személyes élményeit is megosztja:

Weisz Fanni már amiatt listánk tagja lehetne, hogy jelentős hátrányból indulva ért el sikereket, köztük nagy hazai modell- és szépségversenyeken, vagy mert Pécs jószolgálati nagykövete és reklámarca. Ám főképp amiatt gondoltunk rá, mert szépségét és sikereit arra használja – éretten, tudatosan –, hogy az elfogadásról, a tolerancia fontosságáról beszéljen, s hangsúlyozza, ha nagyon akarjuk, bármit elérhetünk, még ha hátrányból indulunk is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!