Közélet

2014.11.07. 15:18

Fáztak a gyerekek, mert vita volt a kazán javításáról

Nagydobszán az óvodát az önkormányzat működteti, az iskola viszont a KLIK-hez tartozik. A két fenntartónak hónapok alatt sem sikerült megegyeznie a javítási költség megosztását illetően.

H. Zs.

Lapunk információi szerint ma rendkívüli tanítási szünet volt a nagydobszai óvodában és az iskolában, mert nekilátnak a nyár óta lyukas kazán megjavításának, amellyel nem lehet 18–20 foknál jobban befűteni a tantermeket, holott az előírt hőmérséklet 22 fok lenne.

Még kedden kereste meg szerkesztőségünket egy aggódó szülő, aki elmondta, a nagydobszai óvodába járó gyermeke az ősz folyamán már többször megbetegedett, mert nem működik rendesen a fűtés. Ugyanez a helyzet az iskolában is, mert a két intézmény fűtését ugyanaz a kazán biztosítja. Hiába kerestük kedden a település polgármesterét, nem válaszolt lapunk kérdéseire, az iskola vezetője pedig rágalomnak nevezte azt a feltételezést, hogy ne lenne fűtés az intézményben.

Mint megtudtuk, mégsem alaptalan a szülői aggodalom. Nagydobszán az óvodát az önkormányzat működteti, az iskola viszont a KLIK-hez tartozik. Szerkesztőségünk információi szerint a két fenntartónak hónapok alatt sem sikerült megegyeznie a javítási költség megosztását illetően, ezért húzódott eddig a probléma megoldása. Úgy tudjuk, végül a KLIK vállalta magára a javítási költséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!