Közélet

2014.12.06. 11:29

Felfüggesztett börtönt kapott sikkasztásért Fodor Ibolya

Bűnsegédként elkövetett sikkasztás miatt 1,5 év felfüggesztett börtönre ítélték 2003-ban Fodor Ibolyát, a Fidesz-KDNP pécsi városházi képviselőjét – számolt be a hírről az RTL Klub. Fodor volt az, aki hazaárulóknak nevezte a kormányellenes tüntetőket. Frissítve: a Fidesz belső vizsgálatot indít az ügyben.

Babos Attila (Dunántúli Napló), videó: rtlklub.hu

Bűnsegédként folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt 1,5 év felfüggesztett börtönre ítélték 2003-ban Fodor Ibolyát, a Fidesz-KDNP pécsi városházi képviselőjét – számolt be a hírről péntek esti híradójában az RTL Klub.

A frissen megválasztott jobboldali pécsi képviselő immár, nagyon rövid idő alatt másodszor kerül az országos hírekbe, mint emlékezhetnek, nemrég amiatt írtak róla a lapok, mert hazaárulóknak nevezte a kormány, a korrupció és a netadó ellen tüntetőket a saját Facebook-oldalán, egy később törölt bejegyzésben. (Megnyilvánulása ellen tiltakozva később újabb tüntetést tartottak Pécsett.)

Az RTL híradó arról is beszámolt, hogy a sikkasztási ügyért a képviselő akkori, volt férje két év letöltendő börtönbüntetést kapott.

Fodor Ibolya a Dunántúli Naplót akkor kiadó vállalat könyvelője volt 1999-ig, és mint később, már a felmondása után kiderült, hogy több mint egy éven keresztül rendszeresen utalt át elekronikusan összegeket az akkori férje terjesztési ügynökségének. A hiányt az akkori kiadó a volt könyvelő felmondása után vette észre, a cég feljelentést tett, ennek nyomán indult a büntetőper. A 2003-as jogerős ítéletet az RTL Klub most kikérte a Pécsi Törvényszéktől, és ezt bemutatta a riportjában.

Fodor Ibolya a televíziónak azt mondta, hogy „több mint tíz éve volt, hogy számviteli fegyelem megsértése miatt engem próbára bocsátottak, ezt én nem titkoltam”, majd hozzátette azt is, hogy rágalom lenne az, hogy ő sikkasztott, és emiatt bűnösnek találták. A Fidesz pécsi szervezetét is megkereste a televízió, lényegében Fodor Ibolya hasonló nyilatkozatát küldték át nekik.

A Dunántúli Napló szombaton délelőtt beszélt a képviselővel, aki annyit nyilatkozott, hogy nem tud mást mondani nekünk sem, mint amit az RTL-nek mondott, azt most is tartja. Megkérdeztük, hogy látta-e a riportot, és az abban bemutatott bírósági ítéletet, amire igennel felelt, de azt is hozzátette, hogy arról a papírról egyelőre nem kíván mondani semmit.

Frissítve: Tuzson Bence, a kormánypárti képviselőcsoport szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, belső vizsgálatot indítanak, mert alapelvük, hogy csak tiszta, feddhetetlen politikusok politizálhatnak a Fideszben - adta hírül az MTI.

A Dunántúli Napló jelenlegi vezetőinek nem volt tudomása Fodor Ibolya büntetőügyéről és a bírósági ítéletről. Az ügy idején mások irányították a kiadó baranyai irodáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!