Közélet

2012.05.17. 18:06

Feltalálók elfeledett kora a Cellában

A közönség betekinthet az ókor varázslatos világába.

DN

Az ókori birodalmakról, hadvezérekről, csatákról számtalan fórumon hallhattunk már, de kevés reflektorfény jutott azoknak a tudósoknak, akik találmányaikkal megelőzték korukat. Különleges kiállítás várja az antik világ iránt érdeklődő közönséget Pécs világörökségi helyszínén, május 27–28-án 10.00–18.00-ig, ahol az ókor varázslatos világába nyerhetünk betekintést.

A korszak mérnökei izgalmas örökséget hagytak ránk, amiről sokan nem is tudnak, vagy tévhitben élnek és másnak tulajdonítják a vívmányt. Érdemes visszatekinteni és megvizsgálni, mennyi mindent használtak akkoriban, a mindennapokban az emberek, amiről ma úgy hisszük, jóval később találták fel.

Vajon hogy mérték az időt, a távolságot a rómaiak? Már volt gőzgép az időben is? Milyen módon és eszközzel üzentek egymásnak a távolba?  Mindezek csak május 27-ig megválaszolatlan kérdések, mert akkor a Cella Septichorában visszautazhatunk az időben, hogy megtaláljuk az újnak vélt technikák ókori gyökereit. A program minden korosztály számára kínál meglepő tényeket, és a tárlat annál inkább érdekes, mert a kiállított eszközök nem csak megtekinthetők, hanem ki is próbálhatók! Részletek: 30/477 8698, www.pecsorokseg.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!