Közélet

2016.04.03. 15:44

Felvonulással üzentek a kutyások

Hagyományőrző felvonulást tartott szombaton délelőtt a Kulturált Állattartásért és a Tiszta Környezetért Egyesület (KATKE).

K. E. I.

A civil szervezet tagjai idén is állatbarátokkal, kutyatulajdonosokkal és természetvédőkkel karöltve vonultak fel a Lánc utcai rendelőtől a Király utcán át a Barbakánig, hogy táblákkal, transzparensekkel és példamutató magatartásukkal üzenjenek a pécsieknek: kutyatartók és nem kutyások békésen megférnek egymás mellett. Emellett arra is rámutattak, az állattartás felelősség, és az állatkínzás ellen minden alkalommal fel kell lépni. Korner Zsuzsanna, a KATKE elnöke kérdésünkre elmondta, az első felvonulás 2012-ben volt, akkor több mint 140-en vettek részt az eseményen.



Azóta valamennyit javult a helyzet az állattartás terén, például egyre többen szedik fel a kutyapiszkot kedvencük után. Sok még azonban a tennivaló, főként az ivartalanítás kapcsán, amivel sok „felesleges” kutya- és cicaalom megszületését lehetne elkerülni – tette hozzá az egyesület vezetője.

A demonstráció végén az ötven-hatvan résztvevő a Barbakán kertben a négy éve ültetett kisfánál gyertyát gyújtott az állatkínzások áldozatainak emlékére.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!