Közélet

2011.04.14. 15:41

Fővárosi üzemeltetője lesz az orfűi aquaparknak

Új üzemeltetője van a megyei önkormányzat tulajdonában lévő orfűi aquaparknak. A megyei közgyűlés csütörtökön zárt ülésen úgy döntött, a fővárosi székhelyű Fürdőpark Kft.-t bízza meg a Pécs strandjának is nevezett létesítmény működtetésével.

M.B. (Dunántúli Napló)

Új üzemeltetője van a megyei önkormányzat tulajdonában lévő orfűi aquaparknak. A közgyűlés zárt ülésen úgy döntött, a fővárosi székhelyű Fürdőpark Kft.-t bízza meg a Pécs strandjának is nevezett létesítmény működtetésével.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Budapestiek üzemeltethetik az orfűi aquaparkot (fotó: Laufer László)
[/caption]

A megyei önkormányzat márciusban írt ki meghívásos pályázatot az aquapark öt évre szóló üzemeltetésére. Akkor az eredeti előterjesztést módosítva nem három, hanem öt céget – a feladatot tavaly ellátó Club Orfű Kft.-t, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-t, a fővárosi Fürdőpark Kft.-t, valamint a siklósi és a szigetvári strand üzemeltetését végző társaságokat – kérték fel ajánlattételre.

– Közülük hárman éltek a lehetőséggel – mondta el a Dunántúli Napló érdeklődésére a zárt ülést követően Horváth Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke. – A tárgyalások megkezdését követően végül két cég tett módosított ajánlatot. A nyertes, a Fürdőpark Kft. öt évre nyerte el az üzemeltetést, évente nettó tizenkétmillió forintért. A cég vállalta azt, hogy minden feltételünknek eleget tesz, és megfelelő garanciákat is adott.

Horváth Zoltán elmondta azt is, egyetlen pályázó sem vállalt a kiírásban foglaltakon túl egyéb kötelezettségeket, azaz senki sem tett olyan ajánlatot, amely további beruházásokat, fejlesztéseket tartalmazott volna, tehát továbbra sincs napirenden az aquapark termálvizes fejlesztése. A politikus azonban megjegyezte, ettől függetlenül tulajdonosként nem zárkóznak el attól, hogy a működtető később mégis fejlesztéseket hajtson végre, ha ilyen szándékai lennének.

Az 1,3 milliárd forintból épült létesítményt május elsejétől üzemeltetheti a nyertes, az, hogy mikor nyit ki a strand, az időjárás függvénye.

Tavaly mindössze néhány hétig látogathatták a fürdőzők, mivel augusztus 13-án nyílott meg az új strand, a hónap utolsó napján pedig zárták is az idényt.

Komlóról is határoztak

A tegnapi ülésen Horváth Zoltán elnök azt is bejelentette, megkezdik az egyeztetéseket azoknak a komlói intézményeknek az átvételéről, amelyeket átadna a volt bányászváros a megyének. Amint arról beszámoltunk, a komlói képviselő-testület korábban úgy döntött, a kórházi fekvőbeteg-ellátást, az idősek otthonát és az alapfokú művészeti oktatást adnák át. A várhatóan több hónapon át tartó egyeztetések végső kimenetét befolyásolhatja az új önkormányzati törvény megszületése, amely várhatóan megváltoztatja a helyi fenntartású intézmények körét.

M.B. (Dunántúli Napló) Komlóról is határoztak A tegnapi ülésen Horváth Zoltán elnök azt is bejelentette, megkezdik az egyeztetéseket azoknak a komlói intézményeknek az átvételéről, amelyeket átadna a volt bányászváros a megyének. Amint arról beszámoltunk, a komlói képviselő-testület korábban úgy döntött, a kórházi fekvőbeteg-ellátást, az idősek otthonát és az alapfokú művészeti oktatást adnák át. A várhatóan több hónapon át tartó egyeztetések végső kimenetét befolyásolhatja az új önkormányzati törvény megszületése, amely várhatóan megváltoztatja a helyi fenntartású intézmények körét. Budapestiek üzemeltethetik az orfűi aquaparkot (fotó: Laufer László) -->

Címkék#Orfű

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!