Közélet

2010.11.28. 11:53

Gaudi lett a parlamenti rekorder

A legaktívabb baranyai képviselő Hargitai János volt. Egy rövidke "igenből" új csúcs is született.

zsj

Az első öt legtöbbet beszélő és felszólaló politikusok között három jobbikos (Gaudi Nagy Tamás, Volner János és Novák Előd) és két LMP-s (Schiffer András és Vágó Gábor) képviselő található. A parlamenti rekorder Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik), aki 152 alkalommal, 13 óra 18 percet beszélt, őt követi Schiffer András (LMP) 13 óra 6 perccel és 159 felszólalással. Ezzel a két politikus az abszolút rekordot is felállította, mert az Országgyűlés történetében hat hónap alatt senki nem beszélt ilyen hosszú ideig. (Korrában Gyurcsány Ferenc volt a csúcstartó 10 órával.)

Orbán a hatodik

Orbán Viktor 6 óra 26 percnyi felszólalással a hatodik legtöbbet beszélő politikus volt az Országgyűlésben. A frakcióvezetők közül Schiffer András (LMP) áll az élen, őt követti. Lázár János (Fidesz, 3 óra 52 perc), Vona Gábor (Jobbik, 2 óra 53 perc), Mesterházy Attila (MSZP, 2 óra), míg az utolsó, Harrach Péter (KDNP 1 óra 58 perc) lett.

Egy másodperces felszólalás

Több politikus is csak pár másodpercre szólalt fel. Itt a csúcstartó Meggyes Tamás fideszes politikus, aki egy "igen" szóval nyert, az ideje 1 másodperc volt. Második, két másodpercces felszólalással, a szintén fideszes Bohács Zsolt volt (ő lassabban monta ki az "igent"), harmadik, Kapus Krisztián (Fidesz) lett három másodperccel.

Hozzátartozik a történethez, hogy november elején szavaztak az Alkotmánybíróság jogkörének szűkítéséről. A javaslat az első adatok szerint nem kapta meg a szükséges kétharmados többséget. A házbizottság szerint azonban négy fideszes képviselő (köztük: Meggyes Tamás, Bohács Zsolt, Kapus Krisztián) időben jelezte, hogy probléma volt szavazógépével, így ők szóban adták le voksukat.

Hargitai a legaktívabb baranyai képviselő

A baranyai politikusok közül már mindenki megszólalt a parlamentben. A legtöbb alkalommal Hargitai János kért és kapott szót, megelőzve Kővári Jánost és Bánki Eriket. Szintén Hargitai János beszélt a legtöbbet a parlamentben a baranyaiak közül, a kereszténydemokrata képviselő több mint három órát beszélt.

Baranyai képviselők adatai

1. Dr. Hargitai János (KDNP) - 25 felszólalás - 3 óra 48 perc 55 másodperc
2. Bánki Erik (Fidesz) - 12 felszólalás - 51 perc 26 másodperc
3. Puch László (MSZP) - 6 felszólalás - 33 perc 30 másodperc
4. Kővári János (Fidesz) - 14 felszólalás - 30 perc 8 másodperc
5. Dr. Hoppál Péter (Fidesz) - 6 felszólalás - 29 perc, 58 másodperc
6. Csizi Péter (Fidesz) - 7 felszólalás - 28 perc 8 másodperc
7. Pichler Imre (Fidesz) - 9 felszólalás - 19 perc 7 másodperc
8. Nagy Csaba (Fidesz)  - 8 felszólalás - 16 perc 57 másodperc
9. Koszorús László (Fidesz) - 3 felszólalás - 15 perc 37 másodperc
10. Dr. Szili Katalin (MSZP) - 9 felszólalás - 11 perc 08 másodperc
11. Polics József (Fidesz) - 3 felszólalás - 7 perc 8 másodperc
12. Szekó József (Fidesz) - 1 felszólalás - 6 perc 28 másodperc
13. Németh Zsolt (Jobbik) - 3 felszólalás - 2 perc 37 másodperc
14 Tiffán Zsolt (Fidesz) - 2 felszólalás - 2 perc 22 másodperc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!