Közélet

2007.11.05. 20:29

Gyalog megy fel a miniszterhez Drávapiski polgármestere

Tiltakozásul gyalog indul el Budapestre falujából Drávapiski polgármestere, hogy felkeresse Lamperth Mónika szociális és munkaügyi minisztert. Mali Zoltán amiatt keresi fel a minisztériumot, mert pályázatuk a vakok és gyengénlátók rehabilitációs intézetének megalapítására nem nyert támogatást.

B. A. (DN)

Az ormánsági faluban vakok és gyengénlátók számára rehabilitációs központot kívánnának felépíteni, mintegy másfél milliárd forintból, amelyhez pályázatot is készített a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Egyesülete. Elvileg ez lehetne az első országos rehabilitációs intézet hazánkban, amely Drávapiskin találhatna otthonra.

A Lamperth Mónika vezette tárca azonban egyelőre nem támogatja a projektet. Uniós forrásokra, majd száz százalékos támogatásra pályáztak, amelynek egyik – igaz, csupán közvetítő – állomása volt a Wekler Ferenc vezette regionális fejlesztési ügynökség, illetve tanács, ahol ellenszavazat nélkül küldték tovább a szakmai anyagot – mondja a polgármester. Hozzátette, amiatt is örült, hogy nem helyben döntenek, mert politikai alkuval vádolták volna őket. Hisz, bár a pártból kilépett, Wekler Ferenchez hasonlóan, maga is szabad demokrata színekben politizált.

Emlékeztetőül: ő volt, aki több száz ormánsági romát léptetett be a pártba. Mali Zoltán úgy tervezi, jövő péntekre ér fel a fővárosba, naponta 27 kilométert túrázva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!