Közélet

2011.04.06. 13:30

Gyanúsítottként kihallgatták a Pécsi Vízmű vezérigazgatóját

Gyanúsítottként hallgatta ki szerdán a NAV Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága a Pécsi Vízmű Zrt. vezérigazgatóját.

Babos Attila (Dunántúli Napló)

Gyanúsítottként hallgatta ki szerdán Nyirati Istvánt, a Pécsi Vízmű Zrt. vezérigazgatóját a NAV Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága – erősítette meg a Dunántúli Napló értesülését a vezérigazgató. Mint elmondta, a Vízmű, egy bank és a Tettye Forrásház Zrt. közti vitatott pénzügyi tranzakciók miatt vonták kérdőre, fedezetelvonás gyanúja miatt. A fedezetelvonás lényege egyszerűen az, ha egy cég, ahelyett, hogy kifizetné tartozását egy jogos követelés kiegyenlítésére, az elvileg erre felhasználható pénzt másra költi el.

----------------------------------------------------------------------------
A pécsi vízmű-botránnyal kapcsolatos cikkeinket itt találja egybegyűjtve!
----------------------------------------------------------------------------

Nyirati István elmondta, hogy a konkrét gyanúról szerdán hallott először, a Pécsi Vízmű viszont jogszerűen és erkölcsösön járt el minden tekintetben, nem követett el jogsértést, és ő emiatt panasszal élt a meggyanúsítás ellen.

 

Az az egyik legfőbb kérdés szerinte, hogy volt-e, van-e egyáltalán jogos követelése a Tettye Forrásháznak a Vízmű felé, hisz vélelmezhetően ők tették meg a feljelentést. A vezérigazgatót a kusza pécsi Vízmű-botránnyal kapcsolatban egy pénzmosási ügyben is kihallgatták korábban, ott azonban tanúként.

A Dunántúli Napló úgy tudja, hogy a NAV Bűnügyi Igazgatósága Gesztesi Lászlót, a Vízmű 100 százalékos tulajdonában álló Aquainvest Kft. ügyvezetőjét is beidézte egy hasonló ügyben, ugyancsak egy fedezetelvonásról szóló nyomozás miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!