Közélet

2015.12.29. 10:41

Gyógyszerészeti kar is lesz a pécsi egyetemen

Január elsejétől újra tízkarú lesz a Pécsi Tudományegyetem: hosszas előkészületek után ugyanis létrejön a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kara.

DN

Másfél évtizedes álom válik valóra január elsején, miután létrejön a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kara. Az új szervezeti egység izgalmas új lehetőségeket hoz nem csupán a gyógyszerészek, hanem a Pécsi Tudományegyetem és egyben az egész régió gazdasága számára.

Hosszas előkészítő munka után 2016 elejétől önállóan folyik a gyógyszerésztudomány oktatása és kutatása a Pécsi Tudományegyetemen, miután feláll a Gyógyszerésztudományi Kar. A lépés új képzési lehetőségeket, bővülő pályázati forrásokat és a remények szerint növekvő hallgatói létszámot hoz az egész egyetemnek.

A pécsi egyetemi képzés rövid története

2000: Megszületik az önálló gyógyszerészképzés az Általános Orvostudományi Kar keretein belül.
2005: Megszerzi a diplomáját az első pécsi gyógyszerészévfolyam.
2006: A Magyar Akkreditációs Bizottság akkreditálja a pécsi gyógyszerészképzést, egyben javasolja az önálló karrá alakulást.
2010: Hosszas előkészületek után elindul az angol nyelvű gyógyszerészképzés.
2010: Elindul az angol nyelvű biotechnológia-mesterképzés.
2013: A Pécsi Tudományegyetem szenátusa elsöprő többséggel támogatja a karrá alakulásról szóló pályázatot.
2016: Létrejön az önálló Gyógyszerésztudományi Kar.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!