Közélet

2016.02.09. 18:58

Gyógyszertárat kapott a komlói városrész

Hétfőtől a körtvélyesi városrészben is működik gyógyszertár.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Közel egy évtizede próbálták elérni a városész lakói, hogy a háziorvos által felírt receptek kiváltásához ne kelljen a belvárosig utazniuk. Most végre teljesült a kívánságuk: egy törvénymódosításnak köszönhetően végre átadták ugyanis a patikát, amelynek gyógyszerellátását a Szilvás Gyógyszertár biztosítja. (A törvénymódosítás szerint a Kökönyösi Gyógyszertár élvezett előnyt a létrehozásában, de mivel ők nem vállalták az üzemeltetést, így a Szilvás Gyógyszertár működtetői kezdhették meg annak kialakítását.) A megnyitóünnepségen elhangzott: a szokásos hatóanyagok mellett állatgyógyszer megrendelésére is lehetőség lesz.

Kereslet estén ezeket a későbbiekben tartani is fogják az üzletben. A fiókgyógyszertár kínálatát egyébként a házi- és gyermekorvosok ajánlásai alapján állították össze. Az intézmény hétfőtől péntekig 10–14-ig lesz nyitva, szombaton és vasárnap zárva tart. Valós igény esetén azonban lehetőség nyílik a nyitvatartási idő megnyújtására, igazodva a háziorvosok rendeléséhez. A létesítmény fennmaradása attól függ, hogy mennyien veszik igénybe a szolgáltatást, hangsúlyozta az átadón Polics József polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!