Közélet

2013.02.04. 12:24

Ha február, akkor Rotary bál

A hétvégi rendezvényen összegyűjtött adományokat a klub tehetséges, ámde rászoruló diákok támogatására fordítja.

BAMA

Közel két évtizedes hagyományt ápol a Pécsi Rotary Club a február első szombatjára szervezett jótékonysági báljával. Így történt ez most is, Rotarysták, barátaik, támogatóik és partnerszervezeteik képviselői töltötték meg a Palatinus szálló báltermét.

Az összegyűjtött adományokat a klub tehetséges, ámde rászoruló diákok támogatására fordítja, de az elmúlt hónapokban hazai és nemzetközi partnereikkel együtt már több millió forint értékű ruha, gyógyszer és élelmiszer adományt is gyűjtöttek és juttattak el a rászorulóknak Baranyában.  Ebben a munkában villantotta ki "oroszlánkörmeit"a klub frissen alakult ifjúsági szervezete, a Rotaract Club. Tagjai a karácsonyi ünnepkörben gyűjtöttek élelmiszer adományokat az Ormánságban élő, nehezebb sorsúi diáktársaik és családjaik részére.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola színvonalas műsort adott (fotó: www.nnfoto.hu)
[/caption]

A bálon képviseltette magát a Szent György Lovagrend, az Ambassador Club, a Lions Club valamint a kozármislenyi és a kaposvári Rotarysták. A jelenlévő partnerszervezetek ezúttal is kifejezték azon szándékukat, hogy szorosabb együttműködéssel és kooperációval erősítik humanitárius tevékenységüket, ezzel is szolgálva az itt élő embereket.

Természetesen itt voltak a Rotary Nemzetközi Diákcsere programja keretében itt lévő és tanuló fiatalok is, akik Amerikából, Mexikóból, Japánból, Thaiföldről, és Ausztráliából érkeztek.

A Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola - a klub által legrégebben támogatott tehetséggondozó intézmény - tanulói ezúttal is fergeteges zenés-táncos műsorukkal tették színesebbé a bált.

A bál fővédnöke Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere volt, immár hagyományosan, hisz 1991-ben a klub újraalapításában mint alapító vett részt.

A klub széles nemzetközi kapcsolatrendszert ápol és fejleszt ausztriai (Leoben), erdélyi (Kolozsvár, Székelyudvarhely), és amerikai (Seattle) klubokkal, melynek eredményeként az elmúlt években is jelentős projekteket valósítottak meg egészségügyi, kulturális építészeti (orgona- és templomfelújítások) és egyéb támogatási területeken. Így valósulhatott meg ebben az évben a Gandhi Gimnáziumban is amerikai Rotarysták támogatásával egy épületfelújítás.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A a Paul Harris-díjat Schmidt Imre (b2) vehette át Heinemann Istvántól (j1), Páva Zsolttól (b1) és Kékes Ferenctől (b3) (fotó: www.nnfoto.hu
[/caption]

A Rotary International rangos elismerésének, a Paul Harris-díjnak az átadására is sor került, ebben az esztendőben Schmidt Imre részére, aki közel egy évtizedes szervező munkájával segítette és segíti a klubot céljai megvalósításában, a közösség szolgálatában.

A díjat a klub örökös, tiszteletbeli elnöke Heinemann István, Kékes Ferenc jelenlegi elnök és Páva Zsolt polgármester adták át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!