Közélet

2014.11.05. 10:56

Három hét, három vonatkisiklás – de miért?

Megkérdeztük a MÁV-ot. Műszaki hiba, emberi mulasztás és vadgázolás is szerepel az okok között.

zsj

Az elmúlt három hétben három kisiklásos vonatbaleset történt Magyarországon, ebből kettő érintette a Pécs–Budapest vasútvonalat. Tegnap egy tehervonat három kocsija siklott ki Dombóvárnál, október 27-én tolatás közben kisiklott négy teherkocsi Áta vasútállomáson, míg pár nappal korábban egy hat kocsiból álló személyvonat négy kocsija siklott ki Ostffyasszonyfa állomáson. Megkerestük a MÁV sajtóosztályát, hogy mi okozta ezeket a baleseteket.

Kisiklott egy tehervonat utolsó három kocsija a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vasútvonalon, Dombóvár állomáson kedd hajnalban. Személyi sérülés nem történt.
- A MÁV válasza:
Az elsődleges adatok alapján műszaki hiba okozta a balesetet, eltörött ugyanis az utolsó előtti kocsi tengelycsapja. A részletes vizsgálat azonban még folyamatban van.

2014-10-27
Kisiklott négy teherkocsi Átán

Tolatás közben kisiklott négy teherkocsi a Baranya megyei Áta vasútállomáson, személyi sérülés nem történt. Kedden kora este indulhat meg a forgalom a Pécs-Villány vasútvonalon.

MÁV: - Az eddigi adatok szerint személyi mulasztás történt, de a vizsgálat még nem zárult le.

2014-10-21
Kisiklott egy hat kocsiból álló személyvonat négy kocsija

A Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vasútvonalon, Ostffyasszonyfa állomáson siklott ki a Szombathelyről Veszprémbe közlekedő személyvonat 4 kocsija.
MÁV: - A szerelvény elgázolt egy vadat, és feltehetőleg ennek következtében a mozdony aljáról leszakadt a vontatómotor vizsgálófedele. Ez feltépte a váltó burkolólemezét, ez a lemez a kocsi kereke alá került, ami kisiklott, megrongálta a váltót, a többi kocsi a rongálódott váltón tért le a vasúti pályáról.

Címkék#Pécs#Áta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!