Közélet

2015.12.22. 11:12

Hatszázezret hozott a Star Wars sisak egy beteg fiúnak

Adakozók százait mozgósította egy rohamosztagos sisak felajánlója, aki a Star Wars-kelléket tombolán sorsolta ki, hogy az összegyűlt pénzzel egy súlyosan beteg fiú gyógyulását támogassák.

Nógrádi L. (bama.hu)

Több mint 200 adakozót mozgatott meg a gyódi Dukovits Krisztián akciója, amelyben egy általa készített Star Wars rohamosztagos sisakot kínált fel jótékony tombolára. A megszállott sci-fi rajongó az adakozók közt sorsolta ki a sisakot kedden este.

Mint a "Marciért, Marcinak" néven futó akció Facebook-oldalán közzétették, a több mint kétszáz résztvevő összesen több mint 600 ezer forintot ajánlott fel a Szikszón élő, súlyos betegséggel küzdő Kovács Marci gyógyulásának segítésére.[caption id="" align="alignleft" width="650"] Dukovits Krisztián (balra a saját készítésű, R2-DK nevű droidjával) és Marci, aki a Star Wars nagy rajongója
[/caption]

A sorsoláson végül egy Kónya Márton nevű adakozónak kedvezett a szerencse, így az övé lehet a gyűjtők számára kincset érő sisak. "Nagyon szép kezdeményezés volt, örülök, hogy részt vehettem benne, és az Erő legyen mindenkivel, aki megmozdult a cél érdekében!" - fogalmazott a közösségi oldalra küldött üzenetében a nyertes.

Címkék#gyod#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!