Hallgassa élőben!
2021. 10. 20. 20:29 | [email protected]

A kórház gondolatától sokak gyomra összeszorul – legtöbbször nem a legszebb élmények kötődnek hozzájuk. De a szülészet speciális részleg. A gyermekek először itt találkoznak a külvilággal, így fontos, hogy ez a környezet meghitt, biztonságos legyen, ahol édesanyák és gyermekeik megkapnak minden szükséges segítséget.

Sokat elárul egy országról, annak vezetéséről és polgárairól, miként tekintenek a családokra és a gyermekekre. Nincs jövője a népnek, amely elveti saját utódait – fogalmazott II. János Pál pápa, a halál kultúrájának nevezve az emberi élettel tudatosan szembeforduló tendenciákat.

A szigetvári kórház életében is új fejezet kezdődött el

Magyarországon, bár számos történelmi tragédiát és belső viszályt értünk meg, mindig is meghatározó szerep jutott a családoknak. Egy online elérhető nemzetközi kulturális atlasz kiemeli hazánk kapcsán, hogy az egész társadalmi struktúra a család körül forog, mely gazdasági szerepe mellett fontos érzelmi támogatást ad, s a hagyományok továbbadása is elsődlegesen a családban történik.

A gyermekvállalási kedv és a születések száma nyilvánvalóan rendkívül összetett kérdés, mely számos körülménytől függ, vizsgálatuk magas szakmai kompetenciákat igényel. Az azonban biztos, hogy az a kultúra, mely az édesanyák és házaspárok támogatását, a gyermekek születését kiemelt kérdésként kezeli, már fontos lépést tett annak érdekében, hogy a halál helyett az élet kultúrájává váljon.

Címkék

Hozzászólások