18°
20°
10°

Változatos partiáramlat vár a pécsiekre a hétvégén

Jön a Wellhello, lesz sok rockzene, ugyanakkor jótékonykodhatunk is a bulizással egybekötve.

A Pécsi Estben a Wellhello teszi oda magát a hétvége nyitányán, majd az országosan is népszerű Necc Partyba torkollik az este. A Wellhello 2014-ben alapította az ismert magyar rapper, Fluor Tomi és az énekes-dalszerző, Diaz. Ki ne ismerné őket, és vajon hány szerelmet bír még el a ‘kerház’ alja? Megtudjuk péntek este.

A Szabadkikötőben ismét a hiphop rajongói gyűlnek össze október 13-án. Akster és Faktor készített egy kislemezt 2015 év végén Fehér Felhő néven, amely a magyar hip-hop igazi laboros hangulatát idézi. Faktor egy mc és beatmaker, valamint számos magyar raplemez zenekovácsa. Akster a miskolci rímgyáros tagja az Abrakablabla nevű hip-hop formációnak. Ketten együtt alkotják a Fehér felhőt, őket lehet tehát meghallgatni.

A Nappaliban péntek este a Generation Impasse játszik, vendégük a The Tablespoon lesz. Pécs város egyik kiemelkedő punk rock & roll zenekara 2013 óta nem áll meg. Idén jelent meg az első nagylemezük „Kelet EU Szuperhős” címen. A Tablespoon egy igazi indie, „do it yourself” attidűddel rendelkező pécsi garázs-duó. Zenéjükben az alternatív rock, a poszt-rock, a noise, és a grunge elemei egy ütős, de egyben érzelmes egyveleget alkotnak.

2015-ben kezdődött egy új partysorozat a Trafikban, amely pénteken az 50. bulihoz ér. Céljuk az volt, hogy igazi házibuli zenékkel és hangulattal szórakoztassák a nagyérdeműt. 50. alkalommal a rezidens páros DJ Span & NOdj.

A Club Fashionben a spanyol nyelv szerelmeseire és talán a spanyol hallgatókra alapoznak a hétvége első napján, ugyanis egy jóféle Spanish nighttal nyitják a hétvégét.

Szombat

Szombaton este a Nappaliban jótékonysági est lesz. A PTE-ÁOK Gyermekgyógyászati Klinikájának Onkohematológiai Osztályán évente 30-40 újonnan diagnosztizált rosszindulatú daganatos, illetve leukémiás gyermeket kezelnek. Őértük is szól majd a rock, őket is lehet majd támogatni. Fellép a Harsh, a KubaLibre és a BABEL.

A Pécsi Estben az andalgósan melankolikus indie-ben utazó Esti Kornél játszik, előttük pedig a helyi Rokokó Rosé zenél.

A Szabadkikötőben október 14-én a Cymbal Rush muzsikál. Az ének, billentyűs hangszerek, basszusgitár és dobok alkotta négyes, provokatív, komfortzónából kimozdítani vágyó attitűdje mind a szövegekben, mind pedig a zenei hangképben megjelenik, az amerikai és ausztrál jazz, valamint a popzene bizonyos szegmenseinek hangzásvilágából táplálkozik. Ínyenceknek kötelező csemege!

Ezúttal a Zsolnay negyedben is lehet partyzni szombaton este, megidézik ugyanis a nyolcvanas, kilencvenes évek hangulatát egyetlen éjszakára október 14-én az E78-ban. Azokat szólítják, akik kicsit régebb óta fiatalok, akiknek mond valamit a Gyöngyhalász, vagy az Y neve. Azoknak, akik nem tekerik tovább a rádiót ha alkalmanként megszólal egy Earth Wind & Fire, Kool & the Gang-dal.

A Pécsi Sörházban HALYADISmilyen címmel lesz buli szombaton. A dj pult mögött Andrew Junior és Legendary Boy pörgeti a lemezeket.

Rico & Miss Mood lépnek fel a Club Fashionben szombaton, ők azok, akik „viharként” robbantak be a zenei köztudatba és azóta is töretlenül ontják magukból az ütősnél – ütősebb slágereket. A Youtube-on 17 millió felletti megtekintése van az említett számnak. Hm.

Kommentek

Olvasson tovább!

Legolvasottabb

1
Égett a domboldal Orfű közelében
2
Nyitva volt a sorompó, miközben jött a vonat
3
Teljes útlezárás az M60-as autópályán
4
Elütöttek két gyalogost a baranyai Cserdiben
5
Elhunyt az egykori C’est La Vie énekesnője
5 tipp
Mit tehetünk, ha torkunkra forr a szó?
ünnepség / 2 órája
Alapítási évfordulóját ünnepli a legrégebbi amerikai magyar szervezet
A 110 éves, washingtoni Amerikai Magyar Szövetséget a Miniszterelnökség államtitkára is köszöntötte.
Gyász
"Itthagytad a földi utat, égi útra tértél, visszajönni onnan már nem lehet, Isten áldja meg szép emlékedet." Szomorúan emlékezünk DR. LOVÁSZ GYÖRGY PTE-TTK emeritusz professzor, a természetföldrajz ny. tsz. vezető egyetemi tanár, egykori tudományos rektorhelyettes halálának 1 éves évfordulóján. Embersége, nemeslelkűsége szívünkben tovább él. Szerető családja, kollégái, tanítványai, barátai
Fájó szívvel tudatjuk, hogy szeretett édesapánk, nagypapánk, dédpapánk és kedves rokonunk, TURNÁR ISTVÁN 86 éves korában elhunyt. Temetése 2017. október 26-án 14 órakor kezdődő gyászmise után lesz a kozármislenyi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet a Dorothe otthon dolgozóinak a gondos ápolásért. A gyászoló család
„Elfelejteni Téged soha nem lehet." Fájó szívvel, örök szeretettel emlékezünk MIKLI JÁNOSRA halálának 13. évfordulóján. Szerettei
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, hogy HŐHL BÉLA a mindig csupa szív és derű édesapa, fiú, testvér, vőlegény, jó barát tragikus hirtelenséggel elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2017. október 25-én 13 órakor lesz a pécsi köztemető oldaltermében. A gyászoló család
eljegyzés / 2 órája
Kétkedve fogadták a kapcsolatukat, már az esküvőt is kitűzték Polyák Lilláék
lopás / 3 órája
Nem úszta meg a táskalopást a 15 éves fiú
virágok / 3 órája
A harkányiak otthonait díszíthetik a muskátlik
vitatéma / 3 órája
Megosztja a rajongókat a tinisztár tetovált teste
Arckép / 4 órája
Moravetz Levente drámapályázatot nyert és darabokat ír, rendez
közszolgáltatás / 5 órája
Ünnepi menetrend: mi, hogy változik Pécsen?