Közélet

2011.05.28. 00:00

Helyreigazítási közlemény

Az MSZP Baranya Megyei Szervezetének sajtó-helyreigazítási kérelme alapján az alábbiakat közöljük.

DN

A Bama.hu internetes hírportálon 2011. május 20. 20.34-kor megjelent és 2011. május 21. 16.52-kor frissített „MSZP a bukás után: hatalmi harcok és erős emberek Baranyában”, valamint az Új Dunántúli Napló 2011. május 21-i, szombati számának 1. oldalán megjelent, „A szocialisták elveszített fellegvárai” című és ugyanennek a számnak a 3. oldalán megjelent „Most még önmaguk az igazi ellenfelek” című cikkek írója, Babos Attila, az általa jegyzett cikkekben az alábbiakban felsorolt valótlan tényeket állította:

Valótlanul állítottuk, hogy a 2006. októberi küldöttgyűlésen, a Puch mögött álló fiatalok dr. Tóth Bertalan vezetésével megragadták a hatalmat, ezzel szemben a valóság az, hogy 2006 októberében nem tartott küldöttgyűlést az MSZP egyik Baranya megyei szervezete sem. Dr. Tóth Bertalant az MSZP 2007. január 26-i pécsi küldöttértekezlete választotta városi elnöknek.

Valótlanul állítottuk, hogy Puch László került Toller után a megyei székbe, és Tóth Bertalan alelnök Nyőgéri Lajosnak adta át a városi elnöki pozíciót, ezzel szemben a valóság az, hogy az MSZP megyei küldöttértekezlete 2007. február 2-án Tasnádi Pétert választotta megyei elnökének, Puch László csak Tasnádi Péter halála után, 2009. február 7-én lett az MSZP baranyai elnöke, eddig az időpontig megyei tisztséget Puch László nem töltött be az MSZP-nél, Nyőgéri Lajost 2010. június 11-én a városi küldöttértekezlet választotta meg városi elnöknek. 

Valótlanul állítottuk, hogy Fuchs Gábor második volt a Baranya megyei közgyűlési listán. A tény ezzel szemben az, hogy Fuchs Gábor harmadik volt az MSZP Baranya megyei közgyűlési listáján.

Valótlanul állítottuk, hogy Pécsett az MSZP taglétszáma 300 fő körül mozog, ezzel szemben a valóság az, hogy az MSZP-nek Pécsett 1328 tagja van.

Valótlanul állítottuk, hogy Schmuck Andor pécsi városházi képviselő az egyedüli igazán új arc. Ezzel szemben a valóság az, hogy Schmuck Roland pécsi városházi képviselő az egyedüli igazán új arc.

DN -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!