Közélet

2016.01.17. 14:04

Horgászparadicsom pályázati pénzből Mohácson

Befejeződött nemrég a Belső-Béda holtág rehabilitációja – teljesen megújult, rendezett környezet fogadja már a horgászokat.

W. K. (DN)

Mint ismeretes, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a terület tájképi rehabilitációjára, vízminőségének javítására, és horgászati infrastruktúrájának fejlesztésére mintegy 358 ezer eurós (mintegy 110 millió forintos) pályázati támogatás nyert. A terület jelentős természetvédelmi értéket képvisel, számos védett, fokozottan védett és közösségi jelentőségű fajnak nyújt élőhelyet.

A közelmúltban lezárult fejlesztés részeként a holtágból több mint 400 elöregedett, rendkívül rossz állapotú horgászstéget távolítottak el. Ezek nem csupán a tájképet rombolták, de veszélyesek is voltak. Helyettük 65 új, tájba illő, fából készült stéget telepítettek, így az értékes természeti környezethez méltó körülmények várják a pecásokat.

Az akácoszlopra épült új stégek között nagyobb méretű családi, illetve az éjszakai, valamint esős időben való pecázásra is lehetőséget nyújtó, fedett építmények is megtalálhatók.

Az élővilág megőrzése és a terület rekreációs célú hasznosítása szempontjából egyaránt fontos része volt a projektnek a vízminőség javítása, melynek érdekében a víz szervesanyag-tartalmát biológiai úton csökkentették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!