Közélet

2015.10.19. 10:31

Húsz év után bezárt a Murphy's Pub

Egy közösségi oldalon közzétett üzenetben tudatta a Murphy's Pub vezetése, hogy 20 év után bezárják a Király utca egyik legismertebb helyét. Több mint harmincmillió forint bérleti díjjal tartoznak a városnak.

Gűth Ervin (Dunántúli Napló)

Bezárt a pécsi Murphy''s Pub. Meg szerettük volna kérdezni Vörös Ferencet, hogy miért most döntöttek így, azonban az üzemeltető nem kívánt válaszolni a kérdéseinkre. Azt sem árulta el, hogy a hozzá köthető másik két Király utcai vendéglátóhelynek, a Massimo Italianónak és a Dóm Art Bistrónak mi lesz a sorsa. Ugyanakkor annyit elmondott, hogy az érintett bérleményekről továbbra is tárgyalások zajlanak. Utóbbi két hely Facebook oldalát szeptember 25. óta nem frissítették, a Massimo és Murphy''s saját weboldala már nem is működik.

A helyeket működtető cégek ellen hatósági eljárások is indultak az elmúlt években, a Corner Pub Kft. adószámát törölte az adóhatóság. Ehhez képest csak idén januárban derült fény a hatalmas tartozásra, egy gazdasági bizottsági előterjesztésből. A város április 30-ig adott lehetőséget a kintlevőség rendezésére. Ez elmaradt, és az ezt követő hónapokban sem sikerült rendezni a viszonyt, azonban a helyek mégsem zártak be.

Augusztusban a város a Murphy''s, a Massimo és a Dóm kerthelyiségét megszüntette, de addigra már több Király utcai vendéglátós is azzal fenyegetőzött, hogy ők sem fizetnek bérleti díjat, hanem szeptembertől ügyvédi letétbe helyezik a pénzt. Úgy tűnik, erre már mégsem került sor, ugyanis a városi vagyonkezelő illetékese tagadta, hogy ilyesmi történt volna. Péter-Domán Zita, a Pécs Holding Zrt. pr-menedzsere szerint a bérlő más Király utcai ingatlanjaival kapcsolatosan jogi eljárások vannak folyamatban.

A városházán érdeklődésünkre azt is elmondták, hogy a polgármesteri hivatalt szóban tájékoztatta a bérlő a bezárásáról. Már elindult az ingatlan állapotfelmérése, a birtokba vétel előkészítése. Az önkormányzat korábban kiürítési pert indított, mert a Corner Pub Kft. jelentős bérleti díjtartozást halmozott fel. A kényszertörlés alatt lévő társaság április 30-ig fennálló bérletidíj-hátraléka 30 millió forint. Az ezt követő időszakra az önkormányzat használati díjat érvényesít a kiürítési per keretében, ez május 1-től a helyiségek kiüresítéséig terjedő időszakra, minden hónap 10. napjáig havi bruttó 972 ezer forintot jelent.

Így búcsúzik a Murphy''s Pub:
"20 év után a holnapi nappal bezárjuk a Murphy''s Pub-ot. Összesen 7300 napot voltunk nyitva folyamatosan.
Megköszönjük, hogy velünk voltatok, közösen tudtunk sikertörténetet írni az elmúlt időszakban. Ezúton köszönjük a 20 év alatt velünk dolgozó személyzetünknek is, hogy kitartottak mellettünk és részesei voltak a Murphy''s Pub sikereinek!
20 év és legalább 20 érv a döntésünk mellett!"

Amint korábban megírtuk, a Murphy''s régóta és tetemes összegű bérleti díjjal tartozott a városházának, ahol április végén fel is mondták a bérleti szerződést, de ennek ellenére nem tudják kitenni az éttermet a boltból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!