Közélet

2016.06.23. 09:23

Idén is jut meleg étel Pécsen a rászoruló gyerekeknek

A tavalyi 734 tanulóval szemben idén több mint ezer rászoruló iskolás gyerek részesülhet ingyenes közétkeztetésben Pécsen.

K. E. (Dunántúli Napló)

Az országosan mintegy 5,3 milliárd forintos ráfordítással 208 ezer hátrányos helyzetű gyereknek meleg étkezési lehetőséget biztosító programhoz csatlakozva a baranyai megyeszékhely több mint 31 millió forintot fordít a rászoruló családok ilyen formában történő megsegítésére – jelentette be sajtótájékoztatón Őri László, Pécs alpolgármestere. Az önkormányzat 8 millió forintos önrészt biztosít a programhoz.

Mint Őri László kiemelte, a tapasztalatok szerint az általános iskolás korú, azon belül is az alsó tagozatos rászoruló gyerekek családjai élnek leginkább a kedvezményes lehetőséggel, a felsősök, illetőleg a középiskolások körében kevésbé népszerű a szünidei étkeztetési program.

Az alpolgármester arról is tájékoztatott, hogy Pécs mind a négy nagyobb városrészében biztosítják az étkezés lehetőségét: a keleti városrészben a Budai Városközponti Iskolában, a belvárosban a Köztársaság téri iskolában, uránvárosban az Éltes Mátyás-iskolában, kertvárosban pedig a Nevelési Központ éttermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!