Közélet

2011.12.06. 16:44

Íme a képek: levelet írt a pécsi Mikulássapka-kommandó

A Zsolnay-szobor Mikulás-sapkás alakjai bejárták a médiát - a szoboröltöztetők azonban további szobrokról küldtek hasonló képeket.

bama.hu

Nagy feltűnést keltettek a reggeli órákban a Zsolnay-szobor alakjai: valakik ugyanis az éjszaka folyamán Mikulás-sapkát húztak a fejükre. Már akkor az a hír járta, hogy több pécsi szobor is piros fefejdőt kapott - ám bizonyíték erről nem volt.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Az éjszakai akció a Színház téren is nyomot hagyott
[/caption]

Egészen mostanáig. Az akciót szervező táraság levelet írt a bama.hu-nak, és csatolta a további helyszíneken készített fotókat. Mint kiderült többek között Csorba Győző (vagyis jelenleg még "Csorba Gyöző") szobra, a 48-as tér Petőfije, az aradi vértanúk szobrai, Ady Endre, a Csontváry-szobor, a Szent István tér szobrai (köztük Kodály is), a Színház téri alkotások, valamint Heim Pál is Mikulás-sapkát kapott.

Összesen 40-50 piros fejfedőt osztottak így ki a fiatalok. - Egyetlen célunk az volt, hogy mosolyt csaljunk az emberek arcára. Reméljük ez sikerült, és biztosítunk mindenkit, hogy a szobrokban kárt semmi féle képen nem tettünk - írta a Mikulássapka-kommandó nevében "Sapkás".

A délelőtt folyamán aztán leszedték a sapkákat a Biokom munkatársai, de délután ismét visszakerültek a fejfedők a Zsolnay-szoborra. Mint megtudtuk, a városházának megtetszett az ötlet, s hagyományt szeretnének teremteni a Mikulás-napi szoboröltöztetéssel.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!