Közélet

2016.10.04. 10:26

Indítják a távfűtést

A Pétáv Kft. tájékoztatása szerint a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve a következő napokban csapadékos, hűvös időjárás várható, ezért ma elindítja a fűtésszolgáltatást azokban az épületekben, ahol a lakóközösségek erről másképpen nem rendelkeznek.

H. Zs.

Rozsos Rózsa, a Pétáv Kft. PR-menedzsere elmondta, a távhőellátó rendszer szabályozástechnikája követi az időjárás változásait, ha napközben nem indokolt a fűtés, a keringető berendezések automatikusan leállnak. Arra is van lehetőség, hogy a lakóközösségek ne kérjék a hőellátó berendezések üzembe helyezését, ebben az esetben a közös képviselő, a szokásos módon jelentheti be az igényt a Pétáv Kft. ügyfélszolgálatán.

– A Pétáv arra kéri ügyfeleit, hogy a fűtési rendszer levegősödésének elkerülése érdekében a fűtés beindulásáig tartsák nyitott állásban a radiátorszelepeket – mondta Rozsos Rózsa.


Ha részben melegszenek a radiátorok

Gyakori probléma lehet a központi fűtésnél a rendszer levegősödése. Ettől ugyan még működik a fűtés, de nem a megfelelő hatásfokon. Ezt is egyszerű észrevenni, ha ugyanis a fűtés elindítása után a radiátor egy része hideg marad, vagy csobogó-csörgedező hangot hallunk, akkor valószínű, hogy levegő került a rendszerbe. Az újabb típusú rendszerek már automatikusan elvégzik a légtelenítést, de ha nekünk kell megoldanunk, akkor sem kell hozzá különösebb szakértelem.

Kapcsoljuk ki a fűtést, és a radiátoron lévő légtelenítő szelepen engedjük ki a felesleges levegőt. Ezután újra bekapcsolhatjuk a fűtést, de előfordul, hogy háromszor-négyszer is meg kell ismételnünk a légtelenítést, mire kielégítő lesz az eredmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!