Közélet

2016.04.23. 14:40

Jövőre már épülhet a komlói börtön

Jövő év elején kezdődhet a Komlóra tervezett börtön építése, miután megszületett a kormány döntése a beruházás forrásainak ütemezéséről.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Jövő év elején kezdődhet a Komlóra tervezett börtön építése – tájékoztatta a Komlói Újságot Polics József polgármester. A lap arról számolt be, hogy megszületett a kormányzati döntés a létesítendő büntetés-végrehajtási intézetek felépítéséhez szükséges források ütemezéséről. Ez évenkénti bontásban határozza meg a 2017-2019-es évekre szánt keretösszegek elkülönítését.

Jelenleg a tervezők kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás folyik, amihez a szükséges forrásokat szintén a kormány biztosítja. A beruházási tervek várhatóan nyárra készülnek el, így ősz vagy a tél folyamán lehet a kivitelezéshez kapcsolódó közbeszerzési eljárásokat lefolytatni.

A Komlóra tervezett büntetés-végrehajtási intézet munkálatai 2017 elején indulhatnak meg. Polics József bízik abban, hogy jövő tavasszal megkezdődhet az építkezés, ahol a remények szerint több komlói vállalkozó is dolgozni fog.

A baranyai város mellett 40 település pályázott börtönre, közülük öten nyertek a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság pályázatán. Kunmadarason ezerfős, Ózdon, Kemecsén, Csengerben és Komlón pedig ötszáz fő elhelyezésére szolgáló börtön épülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!