Közélet

2015.09.27. 08:38

Kakastöke, kacsaszív a bográcsokban

Aki meg akarja tudni, hogy milyen az igazi kakastaréj-kakastöke pörkölt, annak jövő ilyenkor Vokányban a helye.

S. G.

Idén már második alkalommal rendezték meg a Szárnyas Falunapot a mintegy ezer lelket számláló, Siklóstól nem messze fekvő baranyai településen. A helyi művelődési ház szervezői tavaly döntöttek úgy, hogy szakítva az eddigi falunapok hagyományos koreográfiájával, valami új alkalmat teremtenek arra, hogy a helyiek és azok vendégei találkozzanak, közös asztalhoz üljenek és együtt szórakozzanak.

A programok már a péntek esti galambröptetéssel, táncbemutatóval és retro diszkóval megkezdődtek, majd szombaton főzőversennyel, galambkiállítással, hagyományőrző és egyéb kulturális programokkal folytatódtak, majd bállal zárultak.



A gasztronómiai felhozatal sem okozott csalódást: tucatnyi bográcsban rotyogtak a finom falatok, a kakas-, csirke-, és kacsapörköltek mellett lehetett kóstolni különlegesen zamatos barbecue csirkét és többek között pulykahúsos töltött paprikát is.

Címkék#Vokány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!