Közélet

2014.12.01. 12:00

Kaposvárig gyalogolnak Mali Zoltán ellen tiltakozva

A baranyaiból a somogyi megyeszékhelyre gyalogol négy nap alatt két férfi s két kísérőjük, hogy így tiltakozzanak a kilencvenlelkes Drávapiski polgármestere, Mali Zoltán ténykedése ellen. A csapat szombaton vágott neki az összesen mintegy hetven kilométeres útnak.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Az akciót azért mostanra időzítették, mert két, egymás mellett futó ügyben mindkettőjüket szerdára idézték tanúmeghallgatásra a Kaposvári Rendőrkapitányságra. Gyurgyevics István és Szeidl László is feljelentést tett ugyanis, még a választások előtt a korábbi egyéni akciói és szabadszájúsága miatt országosan ismert független ormánsági polgármester ellen.

Gyurgyevics István azt mondta, Mali a Facebookon becsmérelte őt, s bár név nélkül tette, egyértelműen felismerhető volt, kiről van szó. Szerinte azért, mert indult képviselőnek a faluban – ezért is időzíthette Mali a bejegyzést nem sokkal az őszi választások előttre. Hasonló okok miatt tett rágalmazásért és becsületsértésért feljelentést Szeidl László is.

Mali Zoltán érdeklődésünkre közölte: áll a vizsgálat elé, ha arra sor kerül. Mindkét férfival haragban áll, több feljelentést tettek már ellene, bár korábban ő segítette őket.

Mali Zoltánt egyébként az októberi önkormányzati vokskoláson ismét Drávapiski polgármesterévé választották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!