Közélet

2009.02.14. 14:00

Káposztás-fesztivál Bólyban

A káposztából készíthető finom felvidéki ételek fesztiválját is megrendezik idén Bólyban, a pünkösdi ünnepek alatt.

K. F.

Vagy harmincféle káposztából készíthető finom ételt ismernek a városban a felvidéki Negyedről egykor idetelepített családok. A lucskos káposztától a jóféle csülkös káposztán át a kapusnyikig. Utóbbi olyan mint a hasé, csak a beltartalma gazdagabb. Az idén önkormányzati támogatással mód nyílik arra, hogy nyilvánosan is előrukkolhassanak ezekkel az étkekkel. Az idei év költségvetését megszavazó testületi ülésen erre is elkülönítettek pénzt a képviselők, rábólintva a város gazdag kulturális rendezvénytervére, amiben immár ott van a pünkösdi Káposzta Fesztivál is.

Hárs József polgármester szerint hagyományteremtő szándékkal szeretnék az idén ezzel a programmal bővíteni a Kántor-réti vigadalmak sorát. Arra készülnek, hogy legalább kóstoló szintjén mindenkinek jusson az ételekből, helybélinek, vendégnek egyaránt. Kétnaposra tervezik az ünnepet, ugyanis már szombaton pünkösdölhetnek az idelátogatók. A rendezvényhez rendbe teszik a Kántor-rét infrastruktúráját – szükség van erre a húsvéthétfői nevezetes Emmausz ünnep miatt is –, s ezért több mobil vizesblokkot telepítenek a pincefaluhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!