Közélet

2007.12.24. 12:21

Karácsony pakkal, babgulyással

Az ünnepek alkalmából szombaton a tizenhárom gyermekes Kőszegi családot látogatta meg Tasnádi Péter polgármester. A hajléktalanoknak is osztottak élelmiszercsomagot.

BAMA

Nagycsaládosok és család nélküliek: nem kötelező figyelni rájuk, de muszáj. A múlt szombaton a Kőszegi családot látogatta meg az önkormányzat első embere. A tizenhárom gyermekes famíliát most éppen a közelgő ünnep miatt sorolták be a jókívánság-sorba. A gesztus, akárcsak a tizenhárom gyermek vállalása, tiszteletre méltó.

Éppen abban az időben, amikor Tasnádi Péter polgármester Kőszegiéknél járt, a hajléktalanok körében csak Rózsakertnek nevezett, kertvárosi Máltai-helyen osztott szét kétszáz élelmiszercsomagot a sorbanállóknak dr. Tóth Bertalan alpolgármester és Nyögéri Lajos, az önkormányzat szociális bizottságának elnöke.

A helyi közélet fentebb említett szereplői pontosan délben a Támasz Alapítvány nappali melegedőjében jelentek meg, dr. Papp Judit címzetes főjegyzővel együtt. Ugyan pár perces késéssel, de beindult a Babgulyás Hadművelet: Tasnádi merte a tányérokat, mégpedig csurig, Papp Judit szervírozta a kenyeret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!