Közélet

2011.06.07. 16:28

Károk a felhőszakadás után: alámosott utca, elöntött liftakna a Kodályban

Komoly károkat okozott az elmúlt napok csapadékos időjárása Pécsett: a Vince utcában a nemrég lerakott burkolatot károsította alaposan, de elterjedt az a hír is, hogy a hétvégi esőzés elöntötte a Kodály Központot.

MBE (Dunántúli Napló)

Mint a Kodály Központ műszaki vezetője, Hauer János a Dunántúli Naplónak elmondta, a szombaton hirtelen lezúdult hatalmas mennyiségű eső valójában túlnyomást okozott a föld alatti csapadékcsatornákban, s ez a víz tört föl két WC-ben a koncertközpontban.

Az egyik liftaknából a tűzoltóknak egy méter mély vizet kellett kiszivattyúzni, és az aula nyugati részében is keletkezett egy tócsa, de a zenés piknikre már zavartalanul működött a ház.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Gyalog és autóval is járható az alámosott utca - de a burkolat már nem a régi (fotó: Löffler Péter)
[/caption]

---------------------------------------------------------------------------
Nézze meg a pécsi, baranyai viharokkal, jégesőkkel, árvízekkel kapcsolatos, folyamatosan frissülő cikkgyűjteményünket!
---------------------------------------------------------------------------

Hauer János kiemelte, hogy a történtek miatt mindenütt visszacsapó szelepeket építenek be a vízelvezető rendszerbe. Azt már Ruzsa Csaba ügyvezető igazgatótól tudtuk meg, hogy egyúttal belső vizsgálatot kértek a csapadékvizhálózatot működtető céggel szemben, a további hasonló gondok megelőzésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!