Közélet

2015.10.24. 14:54

Kémia, nem középfokon: Várda Ernák gimnazista Koltai Péter Díjat kapott

Koltai Péter Díjat adományozott a Baranya Megyei Önkormányzat közgyűlése kémia és fizika megyei és országos versenyeken elért kiemelkedő teljesítménye és eredményei elismerésére a 2015. évben Várda Ernáknak. (x)

Baranya Megyei Önkormányzat

Várda Ernák a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának 11. C. osztályos tanulója. Tájékozottsága, intelligenciája, kémiai felkészültsége kiemelkedő. Kiváló logikai képességének köszönhetően rendkívül jól látja az összefüggéseket. Szívesen és rendszeresen vesz részt kémia-, valamint fizikaversenyeken. Már 9. osztályosként első helyezést ért el a Károly Ireneusz Országos Fizika Tanulmányi Versenyen. Az idei tanévben pedig az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen kémiából a tagozatosok kategóriájában 5. helyezést, az Oláh György Országos Kémiaversenyen 4. helyezést, a Középiskolai Kémia Lapok Feladatmegoldó versenyén 3. helyezést ért el, és meghívást kapott a Kémia Diákolimpia keret felkészítőjébe, ahol bejutott a legjobb 12 diák közé.

Az elmúlt nyáron részt vett a Magyar Tudományos Akadémia „Aki kíváncsi kémikus” táborában, ahol belekóstolhatott a műszeres mérésekbe is. A kolometriában új eljárást dolgozott ki, és ehhez saját maga készített megfelelő eszközt. Munkájával aztán indult a Tudományos Diákok Országos Konferenciáján, ahol egészen a döntőbe jutott.

Ernák kedves, szerény, rendkívül segítőkész személyiségét, finom humorát nemcsak osztálytársai, de az egész középiskola közössége rendkívül kedveli. Kiemelkedő tanulmányi munkájával, szorgalmával, tehetségével érdemelte ki az elnöki különdíjat 2015-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!