Közélet

2016.06.27. 15:59

Ki kellett adni a babakocsit a Pécsi Állatkertből

Egy olvasónk a főkapu zárása után babakocsival akart kijutni, de nem volt egyszerű. Az állatkert elnézést kért.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Jól indult minden, egy szép napsütéses délutánt töltöttünk a pécsi állatkertben, a távozáskor azonban kiderült, hogy délután öt óra után bezárják a bejárati ajtót, s akik ezt követően érkeznek, ahogyan mi is, kifelé menet csak a fémkaros kapukon át tudnak kimenni, írta lapunknak egyik olvasónk.

Az állatkert két pénztárosától és egy ott dolgozó férfitól kérdezte meg a hölgy, hogy babakocsival hol tud kimenni. A válasz az volt, hogy csak a karos kapu van ilyenkor már, ezért ott kell átvinni valahogy a babakocsit is.

Amikor azt kérte, nyissák ki a bejárati kaput, azt válaszolták, hogy azt ők nem tehetik meg. Szerencséjére azonban éppen ment ki nem sokkal később néhány fiatal is, akiket megkért, hogy adják át neki a babakocsit, amelyből előtte kivette a kicsit, és ő úgy ment ki az ajtón. A dolgozók ekkor is csak álltak, és nem mutatták jelét annak, hogy ők segítenének.

Megkerestük az eset miatt az állatkertet, ahol Borbás Károly, a zoo igazgatója válaszolt. Azt írta, sajnálattal olvasták a panaszt. A Pécsi Állatkert minden látogatójára kiemelt figyelmet kíván fordítani, és egyetértenek abban, hogy az eljárás helytelen volt, ezért elnézést kértek, és egy családi belépőt is felkínáltak a sérelemért, amit a levélíró köszönettel, de nem kért végül.

Az igazgató hozzátette: a munkatársaikat utasították arra, hogy a jövőben cselekedjenek helyesen. Amennyiben a pénztár zárását követően a pénztáros még a főépületben tartózkodik, úgy a babakocsival, kerekesszékkel közlekedő látogatókat neki kell kiengednie a főbejáraton keresztül. Ha éppen nem tud menni a pénztáros, akkor az állatkert egyik munkatársának kell a park mellett található kétszárnyú kapun keresztül kiengedni az erre szoruló látogatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!