Közélet

2014.10.09. 07:50

Kikapcsolták az áramot a sellyei strandon

Az ormánsági strandon nemcsak a kedvezőtlenül alakult nyári szezon okozott nehézségeket, lapunk információ szerint dolgozói bérekkel is elmaradt az üzemeltető, illetve a napokban kikapcsolták az áramot is a területen.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

Nagy Attila, polgármester elmondta, öt évre kötött szerződést a város – mint tulajdonos – a bérlővel a strand üzemeltetésére. A nyári szezont követően a képviselő-testület beszámolót hallgatott meg a stranddal kapcsolatban, ebben nem volt utalás a különböző problémákra, az előterjesztést egyetlen ellenszavazattal elfogadták a képviselők.

A dolgozói bérek elmaradásáról tud az önkormányzat is, a volt dolgozók a hivatalt is megkeresték panaszukkal, csakúgy mint a munkaügyi felügyelőséget, illetve lapunk szerkesztőségét is. Elmondásuk szerint egy-két hónapos bérrel maradt el a strand üzemeltetője, összesen egymillió forint körüli összeggel, ezért lehetséges, hogy bírósághoz fordulnak segítségért.

A lejárt, ki nem fizetett adósság miatt valóban lekapcsolták az áramot a strandon, és ez hátráltathatja a sportegyesület beruházását is. Pályázati támogatásból újabb szálláshelyeket építenek ezen a területen. A szállás a turisták és a nyári sporttábor résztvevőinek elhelyezését szolgálná.
Kerestük telefonon a strand bérlőjét is, közvetítőn keresztül későbbre ígértek választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!