Közélet

2014.12.08. 15:10

Kilép a Fidesz-frakcióból, de nem mond le Fodor Ibolya

A sikkasztásért 2003-ban elítélt képviselő azt írja, ki szeretné szolgálni a neki bizalmat adó választópolgárokat.

bama.hu

A pécsi ellenzék szinte egyhangúlag - az ÖPE kivételével - követelte Fodor Ibolya lemondását, miután az RTL Klub kiderítete, hogy a Fidesz-KDNP színeiben helyi önkormányzati képviselői mandátumhoz jutott politikust 2003-ban bűnsegédként, folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt 1,5 év felfüggesztett börtönre ítélték.

Fodor Ibolya a pecsma.hu tudósítása szerint hétfőn a Fidesz pécsi elnökségét és a városházi frakciót arról tájékoztatta, hogy kilép ugyan a Fidesz-KDNP frakciójából, de képviselőségéről nem mond le, ugyanis ki szeretné szolgálni a neki bizalmat szavazó választópolgárokat.

Decsi István, a Fidesz-KDNP pécsi frakcióvezetője az MTI kérdésére elmondta: javasolni fogja a kedden ülésező képviselőcsoport tagjainak, hogy fogadják el Fodor Ibolya kilépését.

Fodor Ibolya megszólal: „az vesse rám az első követ, aki bűntelen”

"A bűnöm, hogy belementem abba, hogy amíg beszedi a pénzt, másik folyószámláról átkönyvelek tételeket az övére, és amikor befizeti, visszakönyvelem. Egy fillér más pénzéből nem került hozzám!! Azért a számviteli fegyelem megsértése, lett alapból kommunikálva, mert alapból az volt a vád. És sajnálom, hogy belementem abba anno, hogy ne fellebbezzünk ellene az ügyvédemmel, csak már annyira megviselt az elhúzódó per, és az hogy eközben elúszott a lakásom, amit az Uránbányától kaptam, és mindenünk, hogy örültem, hogy vége (...) Ennek fényében ítéljen mindenki, ti akik ismertek és akiket becsülök, ezért is-e levél., . És legfőképp az vesse rám az első követ aki bűntelen. Köszönöm mindenkinek aki tett értem. "

A Fidesz szerint okafogyottá vált Fodor kizárása

"A pécsi Fidesz elnökségének és a frakciónak nem volt tudomása Fodor Ibolya múltjának ezen eleméről, de ma már a frakció is tanulmányozta a vonatkozó ítéletről szóló hivatalos dokumentumot. Az abban szereplő tények szomorúak és egyértelműek és mivel Fodor Ibolya önként jelentette be kilépését a frakcióból, és mivel nem tagja a Fidesznek, a korábban tervezett formában okafogyottá vált a pécsi frakció ez irányú vizsgálata és annak vélelmezett következménye is, hogy kizárjuk a frakcióból." - olvasható a PécsiStop.hu-n.

Ibolya asszony a Fidesz-KDNP lepedőjét mossa - az MSZP sajtóközleménye

"Fodor Ibolya politikai villámkarrierje mai levelével újabb fordulóponthoz érkezett. Több kérdést is felvet a valószínűleg jogi segítséggel született írás:
-   Arról ír a levelében Fodor Ibolya, hogy felfüggesztett szabadságvesztés esetén a próbaidő letelte után mentesül az elítélt a további jogkövetkezmények alól. De hiszen azt nyilatkozta az RTL Klubnak, hogy nem is kapott felfüggesztett börtönbüntetést. Akkor miért kell a levélben erre hivatkozni? Esetleg hazudott a pécsieknek, amikor letagadta a büntetést?

- Fodor Ibolya felajánlotta az őt támogató Fidesz-KDNP frakciónak, hogy kilép, ám ezzel valójában nem lépett még ki automatikusan a frakcióból. Vajon miért csak felajánlotta?

A Fidesz-KDNP frakció szerint okafogyott a belső vizsgálat, ők nem ismerték Fodor Ibolya múltjának ezen elemét. Pedig őket terheli a felelősség, amiért képviselő lehet Fodor Ibolya.

Miután kiérdemelte azt a kétes dicsőséget, hogy százak tüntettek a személye ellen, Fodor Ibolya arra hivatkozva nem mond le, hogy szolgálni kívánja választóit. Csakhogy Fodor Ibolya a Fidesz-KDNP támogatásával jutott be a közgyűlésbe, mandátumát kizárólag ennek a ténynek köszönheti, ezért Fodor Ibolya és a Fidesz KDNP megtévesztette a kertvárosi választókat. Csekély realitása van annak, hogy az ítélet ismeretében is Fodor Ibolya kapta volna a szavazatok többségét.

A Fidesz-KDNP most megpróbálja a saját foltos lepedőjét Fodor Ibolyával kimosatni, hátha elegendő az, ha nem lesz tagja frakciójuknak…

Ismételten felszólítjuk a Fidesz-KDNP frakciót – mivel ők csináltak képviselőt Fodorból - hogy tegyék meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy Fodor Ibolya adja vissza a választók kezébe mandátumát. Ha Fodor Ibolya pedig most igazat mond, és tényleg akkora a kertvárosiak belé vetett bizalma, akkor bátorítjuk, induljon el független jelöltként az időközi választáson.

Így lehet csak tisztára mosni a lepedőt."

DK: Mondjon le a sikkasztásért elítélt ex-fideszes!

A DK pécsi szervezete felszólítja Fodor Ibolyát, hogy adja vissza képviselői mandátumát, mivel magatartásával többszörösen megsértette választóit, először amikor félrevezette őket, előéletét illetően, másodszor amikor hazaárulónak nevezte a demokratikus jogokért demonstráló tüntetőket. Nem gondoljuk, hogy ilyen önkormányzati képviselőre van a városnak szüksége!

A Demokratikus Koalíció felszólítja Fodor Ibolyát, hogy azonnali hatállyal nyújtsa be lemondását! A DK szerint már nincs olyan nap, hogy ne derülne ki egy fideszes képviselőről, hogy bűnözői múlttal vagy jelennel rendelkezik, ezért 2016-ban egy előrehozott választás keretein belül kell lehetőséget adni a magyar embereknek arra, hogy nemet mondhassanak a korrupt maffiakormány álnemzeti országfosztására. Pécsi DK

Az MSZP és a Jobbik egyébként Fodor lemondásán túl azt is követelte, hogy független szakértői vizsgálattal világítsák át a képviselő által vezetetett, és az elmúlt években 18,9 milliós városi támogatást kapott KÉK (Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért) alapítvány gazdálkodását, mondván, hogy „ilyen emberre közpénzeket bízni nem lehet”.

Fodor Ibolya volt az a politikus, aki november végén azzal került a média fókuszába, hogy hazaárulóknak nevezte az utcára vonuló kormányellenes tüntetőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!