Közélet

2016.08.13. 17:25

Kishajmási tűz: kérdés, hogy lakható-e a ház

Statikus szakvéleményére lenne szüksége egy kishajmási családnak, akik egy tűzeset miatt egyelőre nem térhetnek vissza otthonukba.

K. E. I. (DN)

Az Orsós család házának nagy része lakhatatlanná vált, a gyerekek nem is alhatnak ott - a múlt vasárnap történt tűzesetről és következményeiről már beszámoltunk. Bár úgy volt, hogy az önkormányzat kiküld egy statikust a házhoz csütörtökön, erre végül nem került sor. Úgy tudni, ezt szombaton pótolják. Ha mégsem, akkor a család továbbra sem tudja, életveszélyes-e a ház, vagy még fel lehet újítani. Nekik ugyanis nincs pénzük felfogadni egy szakembert, aki ezt megállapíthatja.

A család most Somogyhatvan és Kishajmás között ingázik, ott kaptak ugyanis egy házat, amit bérelhetnek. Oda kellene átköltöztetniük az állatokat és a megmaradt ingóságaikat is. A két ház fenntartása azonban meghaladja az erejüket, így nagy szükségük lenne a statikus véleményére.

A Hetvelyi Általános Iskolában egyébként, ahol gyűjtést szerveztek a családnak, már több zsák ruha összegyűlt, így a továbbiakban inkább tisztítószereket, tartós élelmiszert és főleg pénzt próbálnak szerezni. Olvasóink is adtak le adományokat a szerkesztőségben, leginkább játékokat és ruhákat. Ezeket jövő héten juttatjuk el a családhoz.

Címkék#Kishajmás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!