Közélet

2014.10.27. 09:46

Kisiklott négy teherkocsi Átán

Tolatás közben kisiklott négy teherkocsi a Baranya megyei Áta vasútállomáson, személyi sérülés nem történt. Kedden kora este indulhat meg a forgalom a Pécs-Villány vasútvonalon.

MTI, zsj

13:12 - Kedden kora este indulhat meg a forgalom a Pécs-Villány vasútvonalon

Várhatóan kedden kora este indulhat meg a forgalom a Pécs-Villány vasútvonalon, miután befejezik az egyik vágány helyreállítását az átai állomáson, ahol hétfő reggel négy teherkocsi kisiklott tolatás közben - közölte a Mávinform az MTI-vel.

A MÁV Zrt. és a rendőrség szakemberei azonnal megkezdték a baleset körülményeinek a vizsgálatát. A kocsik beemelését kora délután megkezdik. A megrongálódott pályatestről, csak a kocsik beemelése után tudnak biztosat mondani - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Az állomás egy vágányán a vonatközlekedés megindulását kedden, a kora esti órákra ígérik.

09:46 - Kisiklott négy teherkocsi Átán

Tolatás közben kisiklott négy teherkocsi a Baranya megyei Áta vasútállomáson, személyi sérülés nem történt.

Az utasoknak a hosszabb menetidő miatt 50-60 perces késére kell számítaniuk a helyreállításig. A vonatpótló autóbuszok Áta állomásra nem tudnak bemenni az utasokért, ezért őket az átai elágazásnál tudják felvenni - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A MÁV Zrt. szakemberei azonnal megkezdték a baleset körülményeinek vizsgálatát. A helyreállítást csak a vizsgálat befejezése után tudják elkezdeni.

Pár nappal korábban a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vasútvonalon, Ostffyasszonyfa állomáson siklott ki a Szombathelyről Veszprémbe közlekedő személyvonat 4 kocsija.

Címkék#Áta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!