Közélet

2012.10.19. 10:23

Kispálnak ez nem jött be - megszűnt a Velőrózsák

A Kispál András vezette Kispál-utódzenekar két év után döntött a befejezés mellett.

forrás: MR2.hu

A Velőrózsák 2010 januárjában alakult. Az alapító tagok Kispál András gitáros és Percsy Zoltán basszusgitáros már középiskolás korukban együtt zenéltek. Később Kispál a Kispál és a Borzba távozott, Percsy pedig az általa megálmodott Szabó család nevű formációt vitte tovább. A főleg énekesgondokkal küzdő, formálódó társaság 2011 tavaszán, baráti szálakon keresztül jutott Pavlicsek Lászlóig, aki dalszerző gitáros-énekesként lépett az együttesbe. A feloszlás előtti felállás az egykori Kispál-dobos Tóth Zoltánt váltó Bajkai Ferenc, és a Percsy helyére lépő Sasvári Géza (őt egy korábbi Kispál és Borz-turnéfelállásnból ugyancsak ismerhettünk már) érkezésével állt össze.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Elsétálnak a Velórózsák, nem tudni mibe fog Kispál (fotó: Velőrózsák)
[/caption]

A 2011 őszén megjelent Hamburgerkovács című nagylemez már e négy zenész közös gyermeke volt (a lemez elkészítésében Püsköki Péter is bábáskodott, aki külső szerzőként vett részt néhány szerzemény megírásában). A formáció zenei stílusát több hangulat, több zenei hagyomány formálta - saját definíciójuk szerint az „ami eszünkbe jut” volt a vezérelv.

"A Velőrózsák zenekar megszűnt. Köszönjük mindenkinek a hozzánk való jóságát. Sok szerencsét mindenkinek!" - olvasható a zenekar a Facebook-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!