Közélet

2012.08.18. 13:48

Kitálalt a neten a kiszervezésről a Mecsekbusz

„Igazság a pécsi buszeladásról” – e mottóval, óriásplakáton hirdeti Pécsett a Mecsekbusz Kft., hogy honlapján közzétett különféle dokumentumokat az elhíresült pécsi buszkiszervezési üggyel kapcsolatban.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Szerepel ott egyebek mellett egy feljelentés, amelyet a Mecsekbusz vezetője tett ismeretlen tettes ellen. Többek közt azért, mert Árki Sándor szerintük hónapokig vezette úgy a Pécsi Közlekedési (PK) Zrt.-t, és járt el vezérigazgatóként, hogy a cégnyilvántartásban nem szerepelt vezérigazgatóként. Azt is itt írják le, hogy szerintük szándékosan lehetetlenítette el a pécsi városvezetés, illetve az Árki Sándor által vezetett PK Zrt. a pécsi buszos céget.

Arra hivatkoztak ugyanis, hogy 1,6 milliárdos adótartozás miatt van szükség a Tüke Buszra váltani, és jóval a piaci ár alatt átmenteni a PK Zrt. vagyonát a Tükébe. Ráadásul – ezt már a Mecsekbusznál mondják – a PK Zrt. adótartozását ki lehetett volna fizetni a cég meglévő vagyontárgyai értékesítéséből, de az immár kamatokkal együtt majd kétmilliárdra rúgó, elmaradt önkormányzati támogatásból is, amelyet idáig sem fizetett meg a PK Zrt.-nek Pécs.

A Mecsekbusz egyébként vitatja az adótartozás 1,6 milliárdos összegét is. Azt feltételezik, hogy a buszokat bérbe adó PK Busrentnél – a tavaly kinevezett Balogh Zsolt vezetése alatt – amiatt nem érvénytelenítettek bizonyos ki nem fizetett számlákat, hogy a PK Zrt. ne tudja csökkenteni adótartozását. Magyarul azért, hogy a PK Zrt.-nek minél több adótartozása keletkezzék.
Kerestük tegnap Csizi Péter pécsi alpolgármestert, aki felelőse Pécsett a buszos ügyeknek, de azt mondta, nem olvasták a honlapot, ezért leghamarabb kedden tudnak tájékoztatást adni az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!