Közélet

2007.03.05. 14:37

Kóka 2010-re ígéri az új 6-ost

Pécs - Budapest | 2010 tavaszáig megépül a Dunaújvárostól Pécsig vezető 180 kilométre hosszúságú autóút - jelentette be Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

Máté Balázs (Dunántúli Napló)

A jelek szerint elmozdulhat a holtpontról a Pécset a fővárossal összekötő gyorsforgalmi út építésének ügye. Azt követően, hogy több baranyai, kormánypárti politikus is arról nyilatkozott, hogy 2010-re teljes egészében elkészülhet az új út hiányzó része Pécs és Dunaújváros között, hétfőn Kóka János közlekedési miniszter az érintett polgármestereknek is megerősítette ugyanezt Budapesten.

Az egyeztetésen mások mellett Szekó József, Mohács polgármestere is részt vett. Az ott elhangzottakról szólva elmondta, Kóka János kijelentette, a kormány eltökélt szándéka a 2010-es átadás. A kabinet már elfogadta, hogy a Szekszárdtól délre eső szakaszokat magántőke bevonásával építsék meg, az erről szóló terveket jövő héten tárgyalja meg a T. Ház, a pályázatot várhatóan áprilisban írják ki. Győztest novemberben hirdetnek, azt követően pedig elkezdődhet a munka.

Szekó József elmondta azt is, a szaktárca vezetője kifejtette, az út Pécsett ér véget, azaz a korábbi tervekkel ellentétben nem vezet el Szentlőrincig. A polgármester hozzátette, több városvezető is azt feszegette, hogy az egyes településeket milyen módon kötik össze a gyorsforgalmi úttal, ám ezek a kérdések egyelőre nyitottak maradtak, így az sem tudható, hogy például Mohácsról milyen módon lesz elérhető az út.
Mindettől függetlenül Szekó József azt mondta, a jobb- és baloldali polgármesterek ez esetben „egy követ fújnak”, és örülnek annak, hogy valami végre tényleg megmozdult az építkezés ügyében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!