Közélet

2016.10.29. 16:10

Koncert Zrínyi Miklós, Csorba Győző és mindenszentek tiszteletére

Az év legváltozatosabb komolyzenei hónapja következik több mint egytucatnyi koncerttel, Virtuózokkal, gospel kórussal, világhírű szólistákkal, operasztárokkal.

Mészáros B. Endre (Dunántúli Napló)

Az igen színes sorozat ma 19.30 órakor kezdődik, a mindenszentek ünnepére több Bach-kantáta is felcsendül a Kodály Központban a Pannon Filharmonikusok zenéjével, négy énekes szólistával, a zenekar Fesztiválkórusával. Szombaton már egy Ausztriában élő zongoraművésznőt, Bajic Évát hallhatjuk a Művészetek és Irodalom Házában 18 órától (több Takács Jenő-darab is műsorra kerül), vasárnap pedig a Vidám Szimfonikusok és a 35 tagú pécsi Wing Singers Gospel Choir ad jótékonysági hangversenyt a Kodály Központban.

Aztán érkeznek a Virtuózok, november 4-én az első sorozat fiatal sztárjaival, Boros Misivel és Mohai Zsófiával, a pécsi Rotary Club 25. éves jubileumának jótékonysági hangversenyére.

Zrínyiék a magyar zenében címmel a következő vasárnap különleges összeállításra készülhetünk egy ősbemutatóval, Vajda János Zrínyi-kantátájával. Az előadók között neves kórusok, híres énekesek és színészek is találhatók.

A Művészetek és Irodalom Házában 10-én a Liszt Ferenc Zeneiskola növendékhangversenye lesz, s ugyanezen az estén 19 órától a Kodály Központban a Pannon Filharmonikusok Fenyő László gordonkaművésszel lépnek fel.

Világhírű operacsillagok randevúznak ugyanitt, 13-án Stefan Pop és Elsa Dreisig, a Plácido Domingo énekversenynek, az Operáliának egykori és idei győztese, a MÁV Szimfonikusokat pedig Israel Gursky vezényli.

Újabb jótékonysági gála jön s újabb virtuózok 15-én. A Kerek Világ Alapítványnak szól a felajánlás, a fellépők közt pedig a 2016-os abszolút első Kökény Tamás bőgőssel és a kategória- győztes Váradi Gyula hegedűssel is találkozhatunk.  Két nappal később egy régóta várt vendég érkezik ide, Hamar Zsolt hét év után vezényel újra Pécsett.

Újabb két nap múlva ugyanitt a Pannon Filharmonikusok idei rezidens művészét, Benjamin Schmidet hallhatjuk hegedülni, 23-án pedig Csorba Győző pécsi költő tiszteletére szól a zene. Pécsi szerzők műveiből, pécsi hangszeres szólistákkal, és Csorba Győző verseiből is kapunk itt egy csokorra valót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!