Közélet

2014.09.10. 16:06

Koraszülött-EKG lett a pécsi fotókból

A Pécsbook című, közösségi hozzájárulásból születet fotókönyv teljes hasznát az egyetemi klinika koraszülött osztályának ajánlották fel.

(bsa), fotó: Kóger Sára

Egy, a Facebookon szerveződő, Pécs témájú fotókat készítő közösség, köztük profik és lelkes amatőrök egy év alatt gyűjtött munkáiból tavaly év végén megjelent egy pécsi fotós könyv, a Pécsbook.

A fotós és pécsi lokálpatrióta közösség három vezetője a napokban a Pécsbook sikerének is köszönhetően egy EKG-készüléket adományozott a PTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Koraszülött Osztályának.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Közel száz színes és fekete-fehér kép került a kötetbe (néhány közülük a kattintás után)
[/caption]

A Pécsbook eladásából származó teljes hasznot felajánlották ugyanis a Szívbeteg Gyermekekért Alapítványnak. A Pécsbook közösségi oldal ötlete dr. Masszi György pécsi gyermek-kardiológus fejéből pattant ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!