Közélet

2015.01.20. 08:00

Kórházi adósságok: újabb részletek láttak napvilágot

Sajtótájékoztatót tartott Komlón az MSZP hétfő délelőtt.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Dr. Szakács László országgyűlési képviselő és dr. Barbarics Ildikó önkormányzati képviselő a lapunkban pár napja megjelent cikk miatt járt utána a komlói kórház helyzetének.

Kiderült, az intézménynek évi 54 millióra lenne szüksége ahhoz, hogy a környékbeli háziorvosok által felírt laboratóriumi, és az egyéb közös vizsgálatok árát ki tudja fizetni a PTE-nek. Ezek ugyanis havi 4,5 millió forintba kerülnek, amelyet senki sem finanszíroz meg a Komlói Egészségcentrumnak.

A képviselők rámutattak, ha az országos helyzetből indulnak ki, nem tartják kizártnak, hogy ily módon akarja az állam „kivéreztetni” a kis kórházakat, mint amilyen a komlói is. Ezzel viszont 43 ezer ember ellátása kerülne veszélybe, hiszen jelenleg ennyien tartoznak a komlói intézményhez.

Szakács László hozzátette, a kormány az éves költségvetési tervben 60 milliárdot állított be a kórházak adósságának rendezéséhez, holott a szükséges összeg már akkor 102 milliárd forint volt.  A komlói kórház egyéb adósságait sem fizette még ki teljesen az állam, hiszen jelenleg 90 millióval tartoznak a fűtőerőműnek, és 9 millióval a vízműnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!